Dezvoltat pe repede-înainte, Google Bard a putea fi chiar mai problematic în ce privește divulgarea pe internet a informațiilor sensibile aflate de la utilizatorii care pun întrebări pe teme dintre cele mai diverse, autoritățile UE solicitând Google să adreseze mai întâi conflictele cu legislația GDPR europeană.
Google plănuia să lanseze Bard în Uniunea Europeană săptămâna aceasta, dar Comisia irlandeză pentru protecția datelor a declarat că dezvoltatorul american nu a oferit argumente convingătoare privind modul în care intenționează să respecte legislația UE de protecție a datelor. Drept răspuns, un oficial Google a precizat că sunt purtate de câteva săptămâni discuții cu Comisia pentru Protecția Datelor, în cadrul cărora a fost trimisă spre analiză documentația relevantă. Totuși, reprezentantul Google nu detaliază motivele specifice pentru refuzul primit, sau cât ar putea dura până ce Bard va putea răspunde la întrebări și din partea utilizatorilor europeni.
„Am spus încă din luna mai că dorim să facem Bard accesibil în Uniunea Europeană, dar vom face asta în mod responsabil, după implicarea experților, autorităților de reglementare și factorilor de decizie”.
Deja, serviciile Google Bard sunt disponibile în peste 180 de țări, Europa numărându-se printre ultimele regiuni importante în care rivalul Bing Chat nu este încă disponibil.
Interesant este că și Open AI, dezvoltatorul ChatGPT, are de înfruntat atitudinea ostilă a autorităților UE, CEO-ul Sam Altman „amenințând” că OpenAI ar putea părăsi cu totul piața europeană, dacă devine prea dificil să se conformeze legilor AI propuse de autoritățile europene.