Noul Starlink Mini. Internet din spațiu cu un router ce poate fi pus într-un rucsac

26.06.2024
Noul Starlink Mini. Internet din spațiu cu un router ce poate fi pus într-un rucsac

Elon Musk a anunțat recent că SpaceX a extins serviciul său de internet din spațiu, Starlink, pentru toți iubitorii de drumeții. Starlink Mini este noul router compact pe care Elon Musk îl laudă pentru dimensiunile sale mici și ușurința cu care poate fi setat.

Caracteristici

Starlink Mini este alimentat de curent continuu și integrează routerul Wi-Fi direct în antenă. De dimensiunile unui laptop gros, dispozitivul folosește mai puțină energie decât alte terminale gândite de Elon Musk. Vitezele pe care le oferă sunt de peste 100 Mbps și instalarea nu durează mai mult de cinci minute. Mini impresionează prin consumul redus de curent: 20-40W. Antena lui poate fi alimentată timp de două până la trei ore cu un acumulator Anker Prime de 27,650mAh (99,54Wh). Dacă folosiți baterii portabile mai mici de 10,000mAh (40Wh), alimentarea durează mai puțin. Dispozitivul are nevoie de o sursă de alimentare USB-C PD cu o putere minimă de 100W (20V/5A).

Dimensiuni

Antena Mini măsoară 11,75 x 10,2 x 1,45 inci (298,5 x 259 x 38,5 mm) și cântărește 1,1 kg. Cablul de alimentare DC de 15 metri și suportul inclus îl duc până la 1,53 kg. Starlink Mini are certificare IP67, ceea ce înseamnă protecție împotriva prafului și a ploii.

Preț

Kitul Mini costă 599 de dolari în Statele Unite ale Americii. SpaceX planifică să extindă disponibilitatea pe alte piețe în viitor.

„Scopul nostru este să reducem prețul Starlink, în special pentru cei din lume unde conectivitatea a fost inaccesibilă sau complet indisponibilă,” se arată pe pagina de suport Starlink. „În regiunile cu utilizare intensă, cum ar fi SUA, unde Starlink Mini adaugă cerere suplimentară pe rețeaua de satelit, oferim un număr limitat de kituri Starlink Mini la un preț mai mare la început.”

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult