Opera a lansat noul browser Opera One pentru iOS: Integrare cu Aria și VPN gratuit

13.08.2024
Opera a lansat noul browser Opera One pentru iOS: Integrare cu Aria și VPN gratuit
Sursa foto: Opera

Opera a anunțat astăzi, pe pagina oficială, lansarea Opera One pentru iOS cu accent pe AI. Acest browser combină design-ul popularului browser, varianta pentru desktop, cu o interfață mobilă adaptată pentru ecranele telefoanelor.

Jona Bolin, Product Manager la Opera, a declarat următoarele: „Cu Opera One pentru iOS, ne propunem să oferim o experiență de navigare superioară, mai bună decât cea preinstalată. Avem în plan să continuăm dezvoltarea viziunii noastre pentru experiența de navigare pe iOS în lunile următoare.”

Opera One pentru iOS: Utilizare mai ușoară cu o singură mână

Printre altele, varianta pentru iOS aduce opțiunile „Swipe to search” și „Bottom Search”. Prima permite accesarea barei de căutare printr-o simplă glisare în jos a ecranului. Cea de-a doua mută bara de căutare în partea de jos a ecranului pentru o utilizare mai ușoară cu o singură mână. Există, acum, trei stiluri diferite de navigare și utilizatorii o pot alege pe cea care le place cel mai mult.

Funcționalitatea de căutare oferă completarea automată a cuvintelor, dar și sugestii predictive. Vechiul newsfeed din pagina de start a fost înlocuit cu un carusel cu scoruri live din sporturile preferate sau cele mai recente știri. Există și un ad blocker nativ pentru securitate sporită, dar și un VPN gratuit.

Design optimizat și integrare cu Aria

Un detaliu estetic interesant este adaptarea culorii barelor de status și navigare la nuanța paginii web vizitate. Designul noii versiuni pune accentul pe maximizarea spațiului de afișare și reducerea elementelor care pot distrage atenția: bara superioară și cea de căutare din partea de jos dispar atunci când utilizatorul derulează pagina.

Experiența de navigare devine imersivă, pentru că designul a fost optimizat pentru ecranele smartphone-urilor. Astfel, elementele de interfață dispar la derulare. Integrarea cu asistentul AI gratuit Aria le permite utilizatorilor să genereze, printre altele, imagini și text. Aria beneficiază de actualizări regulate care îi extind capabilitățile. Recent, a fost adăugată funcția de introducere vocală, permițând utilizatorilor să dicteze diverse întrebări.

Mai mult, asistentul AI poate genera imagini folosind modelul Imagen2 de la Google, în baza descrierilor primite de la utilizatori. Aceștia pot partaja cu prietenii, salva sau chiar seta imaginea ca fundal pentru dispozitivul lor.

Pentru a se bucura de noua versiune a browser-ului Opera One, utilizatorii de iPhone o pot descărca din App Store oricând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult