Opera GX este primul web browser care promite să-ți „curețe” istoricul de navigare, în caz de deces

31.07.2023
Opera GX este primul web browser care promite să-ți „curețe” istoricul de navigare, în caz de deces

Lansat ca un web browser adresat pasionaților de gaming, Opera GX a rămas drept unică și finală soluție pentru unii dintre aceștia.

Spre exemplu, Opera GX  este singurul browser web din care poți seta câtă memorie, putere de procesare și lățime de bandă din conexiunea la rețea este disponibilă pentru folosire, ce rămâne fiind alocat în mod automat pentru jocurile de mobil cu care-ți petreci majoritatea timpului.

Adăugând la oferta de funcții pentru utilizatorii devotați, dezvoltatorul Opera GX anunță o funcție la care puțini dintre pasionații de gaming s-ar fi gândit: ștergerea automată a istoricului de navigare și substituirea cu o versiune ceva mai flatantă, bazată pe istoricul călătoriilor în mediul online.

Versiunea „cosmetizată” a istoricului de navigare este activată dacă lăsați Opera GX neutilizat timp de 14 zile consecutiv. Aplicația presupune că fie ești mort, fie că folosești un browser nou, despre care compania spune în glumă că este același lucru în ochii lor. Browser-ul îți va șterge apoi istoricul și îl înlocuiește cu o versiune „prietenoasă”. De exemplu, rudele sau prietenii tăi vor vedea cum te-ai oferit voluntar în diverse campanii și nu trebuie să-ți faci griji că prietenii tăi vor afla vreodată ce anume ai căutat pe Google, sau că ți-ai petrecut timpul pe „anumite” site-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult