Samsung Display a brevetat UDR (Ultra Dinamic Range), o nouă tehnologie Dinamic Range, sugerând că actualul indicator HDR, extins folosind denumiri precum HDR10+, a ajuns la capătul drumului.
Nu e ca și cum inovațiile pe acest segment de piață s-au oprit și au nevoie neapărat de o nouă denumire care să consemneze progresul tehnologic. Pur și simplu, industria are nevoie de noi termeni de marketing, iar Samsung a luat inițiativa.
Astfel, după dispozitivele etichetate HDR10+, le vom vedea în curând și pe cele cu certificare UDR, continuările cu ”+”, alte indicative urmând să fie adăugate în anii ce vor urma.
Majoritatea dispozitivelor de ultimă generație (smartphone-uri, televizoarele și monitoare de ultimă generație) acceptă tehnologia HDR10+, Dolby Vision, sau ambele. Samsung a respins însă certificarea Dolby Vision în favoarea HDR10+. Prima este însă mai populară printre ceilalți producători de dispozitive, sud-coreenii refuzând taxa de câțiva dolari, aferentă obținerii respectivei certificări.
În condițiile în care ambele tehnologii impun creatorilor să-și adapteze conținutul distribuit, incluzând anumite date corespunzătoare fiecărui format, popularitatea Dolby Vision a însemnă declinul treptat al certificării HDR10+. Astfel, de ce să nu resetezi totul, promovând o certificare cu totul nouă, mizând eventual pe influența și relațiile existente cu producătorii de dispozitive care folosesc ecranele furnizate de tine.