Starlink introduce o nouă taxă, peste abonamentul normal, pentru utilizatorii „nomazi”

06.05.2022
Starlink introduce o nouă taxă, peste abonamentul normal, pentru utilizatorii „nomazi”

Antenele Starlink de internet prin satelit de la SpaceX sunt o soluție de mare viteză pentru zonele unde nu există alternative. Întrucât sunt bazate pe tehnologii avansate, iar costurile de poziționare ale sateliților și echipamentelor sunt înalte, și prețul serviciilor este destul de mare, însă compania încearcă acum să ofere o soluție în special pentru cei care sunt constant în mișcare. Serviciul „Portability” de la Starlink va permite instalarea acestor antene pe vehicule, pentru utilizarea internetului în mai multe locuri, nu doar la „adresa de domiciliu”.

Starlink Portability este o taxă pentru cei care vor să se „plimbe” cu internetul după ei

Până în prezent, Starlink era oferit către clienți drept o soluție de internet pentru acasă. Odată instalat pe acoperișul casei, sau în curte, SpaceX se așteaptă ca aceasta să rămână pe poziție permanent. Cei care vor însă libertatea de a lua conexiunea Starlink „la pachet” vor avea la dispoziție Portability, un nou serviciu contra cost, care va asigura utilizatorii care se înscriu în el, că vor putea folosi internetul de oriunde.

Aceasta este o soluție bună pentru utilizatorii care dețin rulote, putând să își care după ei și conexiunea de internet atunci când pleacă în vacanțe în zone mai izolate. Starlink menționează însă că Portability este o funcție „best effort”, adică nu poate garanta că serviciile vor fi oferite la aceeași performanță precum la adresa de domiciliu, întrucât aceea este prioritară:

„Când aduci Starlink într-un alt loc, faptul că există o prioritate ar putea rezulta în servicii degradate, în special în momentele de utilizare înaltă sau când rețeaua este aglomerată.”

Pe lângă costul de 110 dolari pe lună pentru Starlink, cei care au nevoie de Portability vor plăti încă 25 de dolari americani în plus, pentru un total de 135 de dolari.

Momentan, Starlink nu este realizat să funcționeze în mers, însă SpaceX lucrează la această soluție. De curând, compania a început să ofere servicii de internet pentru avioane, utilizatorii de la bord putând să se conecteze la internet prin Wi-Fi-ul avionului. Acest lucru sugerează că tehnologia este mai mult decât capabilă să mențină conexiunea la internet în mers. Problemele în activarea serviciilor și pentru clienții finali ar putea consta în numărul de conexiuni simultane care ar trebui asigurate.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult