Starlink revoluționează Internetul prin satelit cu viteze record: 8 Gbps

19.07.2024
Starlink revoluționează Internetul prin satelit cu viteze record: 8 Gbps
Starlink

Compania SpaceX a testat recent Starlink într-o zonă îndepărtată de civilizație – nu pe altă planetă, ar vrea ei – și s-au întors pe platforma X ca să se laude cu vitezele de descărcare rezultate. Adevărul este că sunt de-a dreptul impresionante: 8 Gbps. Internetul prin satelit tocmai a devenit și mai interesant.

Vestea bună împărtășită de Michael Nicolls, vicepreședintele Starlink Engineering, demonstrează fără îndoială că internetul oferit de sateliții SpaceX poate atinge viteze de descărcare ce vor fi greu de egalat. Cei 8102,6 Mbps au fost înregistrați de un dispozitiv Starlink în Jacksonville, Florida. În ceea ce privește viteza de încărcare, și aceasta este incredibilă: 2794,7 Mbps. Ping-ul total? 40 ms.

Starlink și proiectul Mobile Community Gateway

Testul face parte dintr-un nou proiect marca SpaceX numit Mobile Community Gateway, care promite să ofere internet prin satelit la viteze amețitoare chiar și în cele mai izolate locuri de pe Terra. Acest lucru se va realiza cu ajutorul unor receptoare masive pe care SpaceX dorește să le instaleze în anumite puncte strategice. De remarcat că exprimarea „no land in sight” din postarea lui Nicolls pare să indice că testele au fost realizate fie în aer, fie în apropierea unei ape.

Primele patru receptoare au fost instalate anul trecut pe insula îndepărtată Unalaska din Alaska. Fiecare dintre acestea poate oferi viteze de încărcare/descărcare simultane de până la 10 Gbps. Serviciul are o taxă lunară începând de la 68.903 euro și un cost inițial de 1.14 milioane de euro.

Până acum, SpaceX a instalat peste 6.000 de sateliți pentru a furniza internet din spațiu. Compania depune eforturi pentru a se asigura că și oamenii care trăiesc în zone îndepărtate au acces la internet de calitate.

Sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult