Contrar așteptărilor, țara cu cele mai dure legi anti-piraterie nu este nici SUA și nici vreuna dintre națiunile europene.
Potrivit informațiilor publicate de celebrul site TorrentFreak, Guvernul din Malaiezia a adus modificări legilor locale anti-piraterie, stabilind pedepse extrem de severe cu închisoarea pentru cetățenii care oferă servicii de streaming și dispozitive (ex. media playere pre-echipate cu aplicații pirat) care facilitează accesul la conținut care „prejudiciază” deținătorii drepturilor de autor. Astfel, amenzile care trebui e puse în contextul puterii locale de cumpărare pornesc de la echivalentul a 2377 dolari și pot ajunge la sume amețitoare. În schimb, alternativa pentru cei care nu pot să plătească sau au circumstanțe agravante pentru fapta comisă (ex. comerț cu produse piratate) este pedeapsa cu închisoare, în acest caz legislația prevăzând sentințe de până la 20 de ani.
De asemenea, legile actualizate anti-piraterie vizează și descurajarea companiilor private din a participa/facilita la streaming-ul de conținut piratat, sau tolera prezența acestuia. Astfel, cu excepția situațiilor în care managerii unei companii pot demonstra în mod convingător că au luat măsuri preventive pentru combaterea practicilor de piraterie și nu au știut de abuzurile care totuși au avut loc, vor împărții vina cu făptașii „crimei” relevante.
Spre comparație, legile antipiraterie folosite de majoritatea națiunilor lumii se axează mai degrabă pe activitatea de download și contrabanda cu materiale piratate. În schimb, Malaiezia are mai degrabă probleme cu serviciile de streaming care facilitează accesul în masă la conținut piratat, noile legi vizând în mod special furnizorii acestei categorii de servicii. Din păcate, pedepsele extrem de severe par să aibă o aplicabilitate mult mai largă, inclusiv asupra consumatorilor de conținut piratat, dacă sunt prinși pe picior greșit de autorități.