Tinder ajustează sistemul Photo Verification, solicitând de acum încărcarea unui video selfie pentru validarea contului folosind inteligență artificială. Scopul acestei modificări este blocarea conturilor de SPAM, precum și conturi cu identitate fictivă, folosite în tot felul de escrocherii îndreptate împotriva utilizatorilor creduli.
În timp ce unele țări precum Japonia impun deja verificarea contului de utilizator prin încărcarea copiei unui act de identitate recunoscut, pentru restul utilizatorilor a fost de ajuns sistemul Photo Verification, bazat pe încărcare automată a câteva poze obținute în timp ce utilizatorul este îndrumat să privează în diferite direcții pentru a valida că este o persoană reală. Însă cu noile tehnologii AI de sintetizare a imaginilor verificarea bazată pe poze statice este relativ ușor de păcălit.
Tinder precizează că, deși noul proces de verificare a identității apelează al tehnologii AI sofisticate, confidențialitatea datelor nu va avea de suferit.
Combinat cu verificarea fotografiilor, opțiunea video Face-to-Face pentru contactare directă și adăugarea unui „buton de panică” pentru semnalarea abuzurilor, Tinder consideră că noul sistem de verificare video îi va ajuta pe utilizatori să converseze numai cu persoane reale, reducând drastic abuzurile comise cu ajutorul conturilor false.
La fel ca versiunea anterioară a sistemului Photo Verification, utilizatorii trebuie să urmeze un șir de instrucțiuni, întorcând capul și privind în mai multe direcții pentru a proba că imaginea surprinde o persoană reală și nu este o secvență video pre-înregistrată. Din păcate, și utilizatorii care au parcurs deja verificarea bazată pe vechiul format vor trebui să o repete, dând curs mesajelor de notificare afișate de aplicație. Tinder va aplica și o etichetă „Verified” semnalând altor utilizatori că persoana cu care doresc să comunice folosește un cont deja verificat.