Spre exemplu, tweet-urile cu afișare restricționată pentru încălcarea politicilor Twitter privind incitare la ură vor fi marcate ca atare, informând utilizatorii care încă le pot vedea în feed-ul de conținut despre calitatea îndoielnică a respectivei postări.
Twitter pregătește noi ajustări pentru regulile de postare, menite să sporească nivelul de transparență referitor la motivele pentru care anumite postări ajung să fie restricționate de la afișarea în feed-ul altor utilizatori.
La fel ca pe Facebook, Twitter nu șterge postările utilizatorilor decât în situații excepționale, când administratorii sau filtrele automate ale platformei detectează încălcări flagrante ale regulilor de postare. În schimb, pentru nenumăratele tweet-uri încadrate în „zona gri” a mesajelor care forțează dar nu încalcă în mod evident regulile platformei se instituie așa numitul „shadow ban”, în care postarea rămâne vizibilă autorului și urmărilor direcți, dar este blocată de la viralizare și afișare în feed-ul altor utilizatori. La fel ca alte platforme rivale, Twitter a fost frecvent acuzat de cenzurarea pe motive obscure a postărilor pe anumite subiecte, măsura venind ca o îmbunătățire a nivelului de transparență.
Deși actuala schimbare are ca obiect în primul rând tweet-urile încadrate ca incitare la ură, Twitter promite că va aplica noul sistem de etichetare la vedere și altor categorii de postări problematice. Ca și până acum, administratorii platformei îți rezervă opțiunea de a șterge cu totul postările care reprezintă abuzuri flagrante și suspenda temporar/definitiv conturile de pe care au fost distribuite.