Acum 37 de ani, Vint Cerf se număra printre cei care aveau să pună bazele Internetului. La 64 de ani, părintele Internetului lucrează pentru Google, însă se ocupă în paralel de diverse alte proiecte, unele dintre ele strict secrete.
Cu ocazia festivalului internaţional de televiziune MediaGuardian, Vint Cerf şi-a exprimat punctul de vedere în legătură cu cea mai de succes formă de entertainment a ultimului secol, televiziunea. În viziunea sa, televiziunea trece la ora actuală printr-o serie de schimbări dramatice, apropiindu-se de ceea ce profesorul Cerf numeşte „momentul iPod„. Conform acestuia, 85% din transmisiunile TV pe care le vom urmări, vor fi înregistrate şi descărcate pe calculator. Restul de 15% vor rămâne alocate transmiterii live a ştirilor şi emisiunilor sportive. Chiar dacă televiziunea online a fost anunţată cu ani în urmă, succesul unor site-uri precum YouTube, cumpărat de Google în 2005 pentru 1.65 miliarde de dolari, a încurajat doar recent companii mai mari sau mai mici să intre pe această piaţă. Cel mai actual exemplu este dat de BBC, care a lansat luna trecută serviciul gratuit iPlayer.
Vint Cerf vede o continuare şi chiar o aglomerare a acestui segment de piaţă, ceea ce va însemna că într-un viitor nu foarte îndepărtat vom urmări majoritatea posturilor TV pe Internet. Acest pas va trebui precedat de o mărire a vitezelor de transfer. În acest sens, Vint Cerf a dat ca exemplu Japonia, ţară care beneficiază de conexiuni foarte rapide.
Criticilor care se îndoiesc de capacitatea Internetului actual de a face faţă transferului unor cantităţi atât de mari de date, Vint Cerf le-a replicat că Internetul este încă departe de a-şi epuiza resursele. În fapt, la ora actuală se lucrează la tehnologii care vor face posibile conexiunile interplanetare şi controlul vehiculelor spaţiale.