Testată încă de la finalul anului trecut, funcționalitatea care permite creatorilor YouTube să câștige fani și din afara țări de origine este disponibilă oficial, adăugând la opțiunea pentru adăugarea de subtitrări.
Astfel, clipurile YouTube vor putea conține de acum dublări/traduceri în diverse limbi, selectabile din meniul aplicației, sau în mod automat, pe baza setărilor de limbă deja alese pe dispozitiv.
Testată mai întâi cu utilizatorii YouTube din India, funcționalitatea viza doar un grup restrâns de canale YouTube pe teme medicale, sugerând că administratorii YouTube vor încuraja efortul suplimentar pentru dezvoltarea de coloane sonore bun doar în cazul producțiilor de importanță deosebită.
Concret, limba de ascultare poate fi aleasă interacționând cu noua opțiune Audio track. Dacă inițial, selecțiile disponibile țineau de specificul Indiei, utilizatorii având de ales între dialectele Hindi, Marathi și Punjabi, plus Engleză, putem presupune că selecțiile disponibile vor fi mult diversificate pentru utilizatorii din alte regiuni.
Potrivit testelor inițiale, dintre cele peste 3.500 de videoclipuri dublate în mai multe limbi, cel puțin 15 % din timpul de vizionare realizat a fost obțin prin selectarea unei limbi alternative. Aparent, rezultatul este suficient pentru ca Youtube să oficializeze această funcție, în ideea că opțiunea va contribui la creșterea vizualizărilor obținute de pe urma utilizatorilor care nu vorbesc limbi de circulație internațională.
Probabil, în legătură cu noua opțiune pentru coloane sonore, Google a anunțat recent o colaborare cu creatori YouTube selecționați pentru testarea unei soluții de dublare a producțiilor video numită Aloud. Produsul, creație a diviziei Google de cercetare, Area 120, vine să ajute transcrierea, traducerea și dublarea conținutului original în diverse limbi de circulație internațională.
YouTube lansează noul instrument pentru dublare audio către mii de creatori eligibili, deși numărul exact nu a fost specificat. Acest instrument le va oferi acestora posibilitatea să-ți diversifice audiența bun și către utilizatori vorbitori d altă limbă decât cea selectată.