YouTube testează noi modalități de a le oferi utilizatorilor mai mult context și informații despre videoclipuri

YouTube testează noi modalități de a le oferi utilizatorilor mai mult context și informații despre videoclipuri
Foto: YouTube

Ați avut vreodată senzația că un videoclip nu este suficient explicat? YouTube asta crede și testează moduri prin care să ofere mai mult context și informații despre videoclipuri.

YouTube testează o funcție de adăugare de note care oferă mai mult context și informații despre videoclipuri, cum ar fi dacă un cântec este o parodie sau dacă o filmare mai veche este prezentată ca fiind recentă.

Testul pilot va începe pe dispozitivele mobile din Statele Unite și va include inițial doar limba engleză. Un număr limitat de contributori eligibili va fi invitat prin e-mail sau printr-o notificare în Creator Studio pentru a scrie aceste note. Acești contributori vor trebui să aibă un canal de YouTube activ, care nu încalcă Standardele Comunității.

YouTube vrea să ofere mai mult context și informații despre videoclipuri

Utilizatorii din SUA vor începe să vadă note despre videoclipuri în săptămânile și lunile următoare. În acest test pilot, evaluatori terți vor analiza utilitatea notelor. Acești evaluatori sunt aceleași persoane care oferă feedback cu privire la rezultatele căutării și la recomandări. Pe măsură ce testul avansează, colaboratorii vor putea și ei să evalueze notele.

Notițele vor apărea public sub un video dacă sunt considerate în general utile. Oamenii vor fi întrebați dacă o notiță este considerată „utilă”, „parțial utilă” sau „inutilă” și de ce; de exemplu, dacă citează surse de înaltă calitate sau este scrisă clar și neutru.

Un sistem care se îmbunătățește pe măsură ce sunt scrise mai multe note

De aici, YouTube va folosi un algoritm bazat pe abordarea „bridging” pentru a evalua aceste calificative și a determina ce notițe sunt publicate.

Un algoritm bazat pe abordarea „bridging” ajută la identificarea notițelor care sunt utile pentru un public larg cu diverse perspective. Dacă mulți oameni care au evaluat diferit notițele în trecut acum evaluează aceeași notiță ca fiind utilă, sistemul va fi mai probabil să afișeze acea notiță sub un video. Aceste sisteme se vor îmbunătăți continuu pe măsură ce tot mai multe notițe sunt scrise și evaluate pe o gamă largă de subiecte.

„Oamenii vin pe YouTube pentru a împărtăși și a afla informații despre lumea din jurul lor. Cu această funcție, suntem încântați să explorăm noi modalități de a face contextul și mai relevant, dinamic și unic pentru videoclipurile pe care le vizionați, la scară, în marea varietate de conținut de pe YouTube. Așteptăm cu nerăbdare să primim feedback de la spectatori, colaboratori și creatori în săptămânile și lunile următoare, în timp ce lucrăm pentru a susține calitatea informațiilor în general pe platformă”, se menționează pe blogul companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult