ASUS anunță consola portabilă ROG Ally X. Nu va înlocui modelul precedent

13.05.2024
ASUS anunță consola portabilă ROG Ally X. Nu va înlocui modelul precedent
Foto: ASUS

ASUS a anunțat că va dezvălui următoarea iterație a PC-ului de gaming portabil ROG Ally pe 2 iunie 2024, la mai puțin de 1 an de la apariția modelului inițial. Până atunci însă, câteva detalii despre noul ROG Ally – denumit ASUS ROG Ally X – au fost anunțate prin intermediul unui live stream oficial.

În primul rând, nu vom avea de-a face cu o noua generație de ROG Ally, ci doar un update pentru cea deja existentă. Astfel, ROG Ally X va utiliza același procesor Ryzen Z1 Extreme, alături de ecranul IPS LCD cu rata de refresh de 120Hz și VRR de pe modelul ROG Ally lansat în 2023.

Într-un interviu acordat celor de la The Verge, Shawn Yen (Senior Vice President al ASUS) a declarat ca Rog Ally X va include o baterie cu o capacitate mult mai generoasă (peste 30-40%) decât modelul inițial (care avea o baterie de 40 Wh), fără a intra însă în detalii suplimentare. Yen ar fi sugerat totuși că Ally X ar putea oferi o autonomie de două ori mai ridicată, în scenariile de utilizare intensă, decât modelul anterior de ROG Ally.

De asemenea, pe live stream-ul oficial s-a anunțat că Ally X ar urma să beneficieze de o cantitate de memorie RAM mai ridicată decât cei 16GB regăsiți în modelul inițial, sugerându-se astfel că utilizatorii vor putea aloca mai multă memorie pentru GPU, fără a afecta memoria RAM rămasă pentru sistem. Noul model va renunța la formatul M.2 2230 pentru SSD-uri, urmând să adopte formatul M.2 2280, mult mai accesibil pentru upgrade-uri.

Au fost menționate și “porturile upgradate”: având în vedere că modelul inițial avea un singur conector USB Type-C, este posibil ca revizia Ally X să beneficieze de două astfel de porturi. Mai mult, ASUS a confirmat schimbarea poziției cititorului de card-uri microSD, pentru a elimina problema supraîncălzirii acestora, foarte prezentă pe modelul inițial de ROG Ally.

S-a sugerat și că noile unități vor oferi îmbunătățiri ale componentelor utilizate pentru gamepad-ul integrat, cu posibilitatea de a înlocui joystick-urile cu ușurință. Nu în ultimul rând, Ally X pare ca va fi livrat în culoarea neagră, în timp ce originalul a fost alb.

ASUS mizează în continuare pe Windows 11

Pe partea software, ASUS va utiliza în continuare sistemul de operare Windows 11, care asigură compatibilitatea cu toate jocurile importante ale momentului, și plănuiește actualizarea software-ului Armoury Crate la versiunea 1.5, cu un design mai atractiv, dar și mai ergonomic. Acest Armoury Crate 1.5 va fi disponibil atât pentru noul model ROG Ally X, cât și pentru cel original din 2023, care va continua să primească suport software din partea companiei.

Se vehiculează că prețul noului ROG Ally X va fi mai ridicat decât cel al modelului inițial din 2023, ASUS urmând să păstreze ambele variante pe piață.

ASUS ROG Ally X
Foto: ASUS

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult