Consola ASUS ROG Ally X va primi upgrade-uri impresionante în ceea ce privește bateria și memoria RAM

31.05.2024
Consola ASUS ROG Ally X va primi upgrade-uri impresionante în ceea ce privește bateria și memoria RAM

Divizia Republic of Gamers a celor de la ASUS a anunțat noua consolă ASUS ROG Ally X, de fapt un mini-PC cu Windows 11 conceput pentru a rula jocurile native de PC. Totuși, înainte de a intra în detalii referitoare la configurația hardware exactă a acestui model nou, cei de la ASUS au dezvăluit că Ally X este conceput drept o actualizare pentru modelul ASUS ROG Ally deja existent, și nu drept o nouă generație de astfel de dispozitive de gaming portabile.

A fost confirmat faptul că ecranul IPS LCD cu diagonala de 7 inci, 1080p, VRR și refresh de rate de 120 Hz, prezent și pe modelul anterior, va fi păstrat și pe ROG Ally X, alături de procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme, considerat în continuare suficient de puternic pentru a face față și jocurilor mai noi. În schimb, upgrade-urile urmau să fie prezentate în cadrul unui eveniment programat pe 2 iunie 2024.

ASUS ROG Ally X

Iată că retailerii sud-coreeni nu au mai avut răbdare până atunci, listând noul ASUS ROG Ally X, alături de specificațiile sale hardware. Și, dacă ne luăm după acestea, putem afirma că ASUS nu a glumit atunci când a afirmat că upgrade-urile vor fi semnificative, în special în ceea ce privește bateria noului dispozitiv. În timp ce ROG Ally avea o baterie cu capacitate de 40Wh, se pare că ROG Ally X va dubla capacitatea acestei baterii, până la 80 Wh. ASUS ar promite 3 ore de baterie chiar și atunci când rulați cele mai solicitante jocuri, cu profilul de performanță Turbo activat, și până la 10 ore de baterie în scenarii de utilizare mai puțin intensive.

Un alt upgrade important ar fi cel al cantității de memorie RAM incluse în ASUS ROG Ally X: noul model ar urma să beneficieze de 24GB de RAM, suficienți pentru a atribui 8GB dintre aceștia GPU-ului inclus în procesor și pentru a rămâne cu 16GB de memorie RAM dedicată sistemului. De asemenea, stocarea internă ar urma să urce la 1TB, sub forma unui SSD PCIe 4.0 cu form factor 2280, mult mai ușor de upgradat decât cel din modelul anterior.

ASUS ROG Ally X

Nu în ultimul rând, noul ROG Ally X ar urma să includă un conector USB 4 compatibil cu standardul Thunderbolt 4, cu viteze de până la 40Gpbs. Greutatea dispozitivului va fi un pic mai mare față de modelul anterior: 670g, în comparație cu cele 608g ale ediției inițiale de ROG Ally.

Magazinul sud-coreean listează un preț echivalent cu 1157$ pentru ASUS ROG Ally X, în timp ce zvonurile anterioare afirmau că noul model va avea un preț oficial de 799$ în Statele Unite ale Americii. Livrările propriu-zise ar urma să înceapă după mijlocul lunii iunie 2024.

ASUS ROG Ally X

Sursa: GSMArena.com. Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult