Noua consolă portabilă ASUS ROG Ally X, disponibilă acum pe piața din România

01.08.2024
Noua consolă portabilă ASUS ROG Ally X, disponibilă acum pe piața din România
Foto: ASUS Republic of Gamers

Divizia Republic of Gamers (ROG) a celor de la ASUS a anunțat disponibilitatea în România a consolei portabile ROG Ally X. Proiectat pentru jocuri pe Windows 11, accesibile în deplasări, noul model păstrează procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme, beneficiind de îmbunătățiri la capitolele stocare, RAM, autonomia bateriei, ergonomie, răcire și conectivitate. Împreună cu aplicația Armoury Crate SE 1.5, care include biblioteca de jocuri personalizabilă și actualizări de sistem unificate, ROG Ally X este proiectat pentru a te putea juca oricând și oriunde.

Consola portabilă ROG Ally X poate fi achiziționată de pe site-ul oficial ASUS și de la magazinele partenere la un preț de aproximativ 4499 de lei.

Capacitate de stocare mai mare, RAM mai rapid și baterie cu durată de viață mai lungă

Construit pe baza feedback-ul primit de la utilizatori, ROG Ally X oferă multiple îmbunătățiri interne. Astfel, un nou SSD de 1 TB le oferă utilizatorilor suficient spațiu pentru toate jocurile lor, față de 512 GB pe modelul precedent. În plus, ROG Ally X utilizează o placă de bază reproiectată cu un slot de format M.2 2280, permițându-le utilizatorilor să își actualizeze mai ușor stocarea cu unități mai mari decât era posibil anterior.

Capacitatea RAM de 24 GB LPDDR5X-7500 oferă și mai multă flexibilitate. Ca APU, AMD Ryzen Z1 Extreme partajează RAM-ul video cu RAM-ul sistemului. Cum jocurile moderne au nevoie de mai mult VRAM pentru texturi realiste de înaltă rezoluție, capacitatea de 24 GB de memorie permite o alocare mai mare atât sistemului, cât și GPU-ului, conducând la performanțe superioare în noua generație de titluri AAA.

ROG Ally X a fost echipat și cu o baterie de 80 Wh, dublul capacității modelului anterior, astfel încât utilizatorii să se poată juca mai mult timp atunci când nu dispun de o sursă externă de alimentare. Creșterea semnificativă a duratei de viață a bateriei a condus la o greutate cu doar 70 de grame mai mare comparativ cu modelul anterior. Aceasta e perfect distribuită, fiind centrată acolo unde degetul mare și cel arătător sunt poziționate în timpul folosirii dispozitivului. Astfel, jucătorul percepe ROG Ally X ca fiind mai ușor decât ar sugera greutatea de 678 de grame, oferind un joc confortabil și portabilitate pentru toată lumea.

ASUS ROG Ally X
Foto: ASUS Republic of Gamers

Controale și conectivitate actualizate

Carcasa lui ROG Ally X a fost reproiectată cu exterior negru, cu mânere puțin mai adânci și o formă mai rotunjită pentru confort îmbunătățit, fără a îngroșa prea mult dispozitivul. Butoanele și joystick-urile sunt aranjate într-un unghi ușor mai ergonomic, cu o înclinare a triggerelor care le face mai ușor de apăsat. Butoanele macro de pe spate sunt, de asemenea, mai mici, pentru a reduce apăsările accidentale, menținându-le în același timp ușor accesibile.

Joystick-urile au fost înlocuite cu un modul mai durabil, evaluat pentru o durată de viață de 5 milioane de cicluri, cu arcuri mai rigide pentru o curbă de răspuns mai familiară jucătorilor obișnuiți cu controllere. D-Pad-ul a fost îmbunătățit similar, cu o intrare mai precisă în opt direcții pentru jocurile de luptă și cele retro.

De vreme ce utilizatorii au solicitat interfețe I/O universale, portul original XG Mobile a fost înlocuit cu două porturi USB Type-C, dintre care unul este compatibil Thunderbolt pentru interoperabilitate largă cu dock-uri și GPU-uri externe de la producători terți.

ASUS ROG Ally X
Foto: ASUS Republic of Gamers

Îmbunătățiri termice pe toate planurile

Pentru a permite instalarea noii baterii, ROG Ally X dispune de ventilatoare cu 23% mai mici, dar care utilizează pale cu 50% mai subțiri pentru a îmbunătăți fluxul de aer. Două tuneluri noi în carcasa ventilatorului direcționează aerul în sus și în afară spre o fantă de evacuare suplimentară, a treia, pe marginea superioară a ROG Ally X. Noua soluție termică oferă un debit de aer cu 24% mai mare care este împins prin dispozitiv, răcind nu doar componentele interne, ci și ecranul tactil, care este cu până la 6°C mai rece, pentru o utilizare confortabilă pe termen lung.

ASUS ROG Ally X
Foto: ASUS România

Sursa: ASUS România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult