Acer și Porsche Design lansează un ultrabook de lux: Acer Book RS, construit din metal și carbon

25.10.2020
Acer și Porsche Design lansează un ultrabook de lux: Acer Book RS, construit din metal și carbon

Porsche Design a avut întotdeauna relații cu diverse companii din aria de tehnologie, așa că un parteneriat cu Acer pentru realizarea unui laptop nu este tocmai surprinzătoare. Da, de câțiva ani, numele Porsche Design a fost vizibil în special pe piața telefoanelor mobile și accesoriilor pentru acestea, datorită parteneriatului cu Huawei, însă noul Porsche Design Acer Book RS demonstrează că firma germană nu preferă un brand peste celălalt. Oricine poate colabora cu faimoasa companie de design pentru a realiza produse de lux cu finisaje ultra premium.

Acer Book RS vine cu hardware performant într-un corp ultraportabil cu design Porsche

Noul Acer Book RS este un ultrabook performant, cu un design inspirat de cel al mașinilor de curse. Acesta beneficiază de un corp metalic de jur împrejur și de un capac decorat cu fibră de carbon. Combinația de metal și carbon asigură o greutate redusă, de numai 1,2 kg, în ciuda faptului că la interior, avem de a face cu componente performante. De altfel, aceasta este și ideea principală a unui computer de acest gen: să confere o senzație similară cu cea a mașinilor de curse.

De exemplu, acesta este un laptop echipat cu un procesor Intel Core i7 din generația a 11-a cu cip grafic Intel Xe integrat, dar care folosește și un cip grafic dedicat NVIDIA MX350. Laptop-ul este încadrat în gama Intel Evo, care asigură o pornire foarte rapidă și o autonomie lungă de funcționare: până la 17 ore. De altfel, încărcarea rapidă asigură 4 ore de utilizare după doar 30 de minute de încărcare, deci poți extinde rapid autonomia dacă ai o priză prin preajmă.

acer book rs mouse

Configurația este completată de 16 GB memorie RAM și un ecran de 14” cu panel IPS și suprafață touch. Acesta este protejat de sticlă Gorilla Glass de la Corning. La interior, laptop-ul oferă Wi-Fi 6 dual-band și Bluetooth 5, iar la exterior avem un port USB-C, un port Thunderbolt 4 și un USB 3.2 gen2 Type-A. Autentificarea biometrică este asigurată de un senzor de amprentă compatibil cu Windows Hello.

Există și accesorii tematice realizate de Porsche Design, precum Porsche Design Acer Travelpack RS, care include un mousepad, o geantă și o husă pentru laptop. Nu în ultimul rând, Acer a dezvoltat și un Mouse RS, care are butonul de click stânga din carbon.

Prețurile sunt însă așa cum ne-am fi așteptat: mari. Modelul Porsche Design Acer Book RS va porni de la 1.799 euro. Cei care aleg pe lângă laptop și kit-ul de călătorie și mouse-ul vor plăti 2.399 euro, în timp ce accesoriile separat costă 99 euro (mouse-ul), respectiv 299 euro (travelpack).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult