Înainte de a trece la detalii despre cum se comportă acest laptop în utilizarea de zi cu zi, trebuie menţionat că modelul testat era un prototip. Acesta beneficia de hardware-ul listat mai sus, însă anumite componente nu erau tocmai gata pentru lansarea finală. În primul rând, modelul testat beneficia de un display cu panou TN, însă versiunea finală se livrează cu un panou IPS. De asemenea, procesorul Intel Core i7-7700HQ şi cipul grafic NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti nu erau modele finale, acestea nefiind compatibile cu toţi driverii pentru modelele comerciale.
Cu toate acestea, experienţa de utilizare a lui Aspire VX15 a fost una foarte plăcută. Acesta beneficiază de un SSD destul de rapid pentru a încărca sistemul de operare şi orice aplicaţie aproape instant, memoria RAM de 16 GB este de ajuns în zilele noastre chiar şi pentru rularea de jocuri pretenţioase sau de aplicaţii de productivitate şi creativitate, iar hard disk-ul de 1 TB funcţionează în parametri normali pentru un model pentru laptop-uri.
Deşi Aspire VX15 nu este nici pe departe cel mai silenţios laptop, sistemul său de răcire nu devine niciodată deranjant, nici în utilizare mai agresivă. Zgomotul produs de coolere nu este deranjant în niciun scenariu de utilizare, viteza coolerelor urcând treptat, în funcţie de nivelul de temperatură al procesorului, fără să crească brusc, ca în cazul altor modele. Se pare că acesta este destul de bine echilibrat, întrucât nicidoată suprafaţa din jurul tastelor nu s-a simţit fierbinte. Este recomandat însă să nu poziţionaţi lucruri care se pot topi uşor, precum ciocolată sau ambalaje din plastic în spatele acestui laptop, în jurul fantelor roşii de aerisire.
Tastatura este de dimensiuni normale şi păstrează formatul pe care l-am întâlnit în trecut pe alte laptop-uri Acer. Cursa tastelor este puţin mai mare decât în cazul laptop-urilor pentru productivitate, însă nu se apropie de experienţa pe care o poţi primi pe o tastatură obişnuită. Trackpad-ul este de dimensiuni normale şi poate fi apăsat pe toată suprafaţa sa, fiind echipat cu driveri care suportă gesturi multitouch.
Singurul inconvenient în utilizarea lui VX15 este întâlnit atunci când este necesară deplasarea lui. În ciuda faptului că nu include o unitate optică. Acest model este destul de voluminos şi greu (2,5 kg) şi nu poate fi cărat decât în ghiozdane şi genţi de dimensiuni mai mari. La acesta se adaugă şi încărcătorul, aducând greutatea totala la peste trei kilograme. Avantajul este că poţi avea cu tine un computer echipat pentru a îndeplini cam orice funcţie dorită, de la gaming „serios”, la aplicaţii de productivitate şi creativitate, precum Premiere Pro sau Photoshop.
Hardware performant
Destule port-uri de conectivitate
Taste retro-iluminate
Unele finisaje sunt realizate din plastic de slabă calitate
Greu de cărat zilnic alături de încărcător într-un ghiozdan normal.