Apple ar putea dezvolta un nou chip pe arhitectură ARM, care ar putea fi integrat în generaţia următoare de computere portabile din gama MacBook. Acestea ar putea fi folosite pentru a funcţiona alături de procesoarele Intel, pentru a oferi acces la un nou mod de funcţionare „low power”, care să limiteze consumul de energie în momentele în care nu este nevoie de performanţă ridicată.
Aceste informaţii dezvăluite de Bloomberg sugerează că Apple a luat în serios feedback-ul primit despre autonomia noilor modele de MacBook Pro, care par să fie mai puţin eficiente decât cele din generaţiile precedente. Utilizarea sistemului de operare pe procesoare ARM ar putea deschide însă o poartă periculoasă pentru Intel, care din 2006 este partener pentru Apple în dezvoltarea de computere, fiind singurul producător de procesoare pentru dispozitivele din seriile Mac şi MacBook.
Întrucât MacBook-ul de 12” deja foloseşte un procesor Intel cu putere limitată, care oferă performnaţă similară cu cea a unui chipset pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri şi tablete, utilizarea unui procesor ARM proprietar pentru modelele următoare ar putea să crească profiturile companiei pe această linie de dispozitive.
Deja noile modele de MacBook Pro folosesc un procesor ARM cu putere foarte mică pentru a controla noul TouchBar. Integrarea unui co-procesor ARM ar putea să asigure acces la funcţii precum ascultarea de muzică, navigarea pe internet şi utilizarea unor aplicaţii simple fără consumul de energie ridicat al procesoarelor Intel din prezent. Acestea ar putea fi pornite doar pentru aplicaţiile solicitante, jocuri video şi aplicaţii care au nevoie de procesare grafică.