Laptopurile de gaming sunt o specie aparte în universul calculatoarelor portabile. Acestea pot fi transportate dintr-un loc într-altul, însă probabil vei avea nevoie de un abonament la sală dacă vrei să faci asta zilnic. Cu toate astea, sunt anumite laptopuri care depăşesc chiar şi convenţionalul specific al celor de gaming, iar noi le-am căutat şi le-am găsit pentru voi.
Începem cu cel mai ridicol dintre toate: Acer Predator X. 21 înseamnă numărul de inch ce alcătuiesc diagonala. Asta înseamnă aproximativ 53 de centimetri. Monitoarele multimedia pornesc de la această mărime. Totuşi, Acer s-a gândit că unui monitor de asemenea dimensiuni i-ar sta bine într-un laptop. Aşa s-a născut monstrul de 8.85 kilograme. Cu un preţ de $9000, plăteşti aproximativ $1000 pe kilogram. La banii ăştia, Acer promite că Predator 21X este „fffffffff performant”.
Divizia de gaming a celor de la ASUS se descurcă onorabil în comparaţie cu Acer Predator 21X. Asta nu înseamnă că specificaţiile sunt banale. Ridicolul lui ASUS ROG GX800VH constă în sistemul de răcire prin lichid, echiparea cu două plăci video, procesorul dus în extrem prin overclocking şi ecranul de 18” şi rezoluţie 4K. La doar 5.71kg, este cu mult mai portabil, dar şi mai ieftin: numai $6.126.
Brand-ul care a introdus noţiunea conform căreia gaming-ul este posibil pe un laptop ajunge pe locul trei în topul nostru. Alienware 17 aduce design-ul cu care producătorul ne-a obişnuit şi specificaţii tehnice care duc pulsul în FPS-uri ridicate. Versiunea de bază porneşte de la $1299, însă nu vrei asta dacă eşti în căutarea ridicolului. Configuraţia recomandată de Alienware ajunge la $2835, un mizilic pe lângă celelate două modele, însă ajungi să primeşti multe: Procesor Intel de ultimă generaţie, memorie RAM la 2667Mhz, placă video NVIDIA GTX 1080, un ecran de 17” şi rezoluţie UHD şi o pereche rapidă de drive-uri de stocare. Asta nu înseamnă că acesta este preţul maxim pentru Alienware 17. De exemplu, pentru „numai” $1150, poţi avea 3 drive-uri de stocare, însumând 2.25TB.
Recunoaştem că laptopurile de gaming reprezintă o nişă. Acestea aparţin, de cele mai multe ori, profesioniştilor, participanţilor la competiţii internaţionale. Iar când vine vorba de Acer Predator 21X, îndrăznim a spune că poate aparţine magnaţilor care nu se uită la bani. Cu toate acestea, laptopurile de gaming prezentate mai sus transmit mesajul că gamingul este un fenomen de luat în seamă şi despre care vom auzi mai multe în viitor.