Aşezată într-o concavitate care ridică tastele la acelaşi nivel cu restpad-ul, ceea ce-i oferă o ergonomie bună, tastatura este o surpriză plăcută. Aceasta foloseşte un aranjament standard cu 85 de taste şi oferă o iluminare de fundal puternică dar nederanjantă. Tastele folosesc un mecanism scissors bun, acestea remarcându-se prin silenţiozitate şi prin cursa elastică cu rezistenţă bună. La fel ca întreaga carcasă, tastatura este rezistentă la praf sau la cantităţile reduse de apă care ar putea ajunge accidental pe ea.
Singurele compromisuri mai deranjante sunt aranjamentul butoanelor direcţionale, cei care le folosesc des urmând să fie enervaţi de înghesuirea săgeţilor Up/Down în spaţiul unei singure taste standard, şi dimensiunea redusă a tildei. Tastatura este însoţită de trei butoane amplasate lângă grila centrală a difuzoarelor, acestea oferind funcţiile de Power, blocarea volumului şi blocarea conexiunilor radio.
Touchpad-ul are dimensiuni de 10 x 5,5 centimetri, suprafaţa suficient de amplă a acestuia având o fricţiune redusă şi sensibilitate bună. În funcţie de sistemul de operare, adică Windows 7 sau Windows 8.1, acesta va oferi un control multitouch mai mult sau mai puţin complex, însă alegerea doar a gesturilor de bază se va solda cu un touchpad bun care nu prea dă rateuri. Touchpad-ul este încadrat între două seturi de butoane hardware cu cursă amplă, rândul de sus completând un Point Stick cu măciulie rugoasă şi precizie bună care este aşezat între tastele G, H şi B.
Panourile TN au un consum energetic scăzut, producătorii preferând de multe ori să implementeze aceste ecrane slabe din punct vizual pe laptopurile lor business pentru a putea mări autonomie. Pentru EliteBook 745 G2, HP a ales calea de mijloc şi a folosit un ecran VA care nu poate că nu se ridică la înălţimea celor IPS, însă este ferit totodată de deficienţele deranjante ale modelelor TN.
Modelul nostru a venit echipat cu cel mai bun ecran oferit HP pentru acest model, un panou VA cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi strat de protecţie mat. Ecranul se remarcă prin unghiurile bune de vizualizare, culorile frumoase şi nivelul bun de negru. Luminozitatea maximă nu este decât mulţumitoare, iar acest lucru trage în jos şi contrastul. Comparându-l însă cu panourile TN prezente pe multe laptopuri business, modelul VA ales de HP este mai mult decât satisfăcător.
Ecranul este acoperit cu un strat mat anti-reflexiv. Lizibilitatea în lumina solară este destul de slabă, ecranul nefiind ajutat nici de faptul că este cam întunecat, însă aceasta este bună în interior chiar şi atunci când există multe surse de lumină artificială în jur.
Difuzoarele stereo sunt ascunse sub o grilă perforată şi sunt plasate la o distanţă foarte mică, orice pretenţie de stereofonie fiind exclusă. Deşi EliteBook 745 G2, este îmbucurător că HP s-a preocupat şi de componenta audio. Difuzoarele oferă un sunet plăcut cu fidelitate bună şi o acoperire rezonabilă chiar şi în domeniul joaselor, care nu sunt prea puternice dar măcar nu sună artificial şi distorsionat. Din păcate, volumul acestui sistem audio este scăzut, acesta fiind mai degrabă gândit pentru redarea ocazională a unor fişiere audio/video sau videoconferinţe decât pentru o experienţă media reală.
Sistemul audio este completat de un microfon stereofonic cu fidelitate bună şi un webcam cu o prestaţie banală.
Carcasă solidă certificată MIL-STD-810G
Tastatură şi touchpad
Ecran VA mat cu rezoluţie Full HD
Greutate şi dimensiuni
Sistem audio cu fidelitate bună
Performanţe penalizate de configuraţia cu un singur DIMM
Autonomie neimpresionantă