HP OmniBook Ultra Flip 14-inch AI – primul laptop 2 în 1 cu inteligență artificială

01.10.2024
HP OmniBook Ultra Flip 14-inch AI – primul laptop 2 în 1 cu inteligență artificială
Foto: HP

Veteranii de la HP, cunoscuți mai ales datorită imprimantelor deosebit de populare, reprezintă cel mai nou exemplu de companie care a “sărit” în trenul AI. Mai mult, conform HP Work Relationship Index 2024, inteligența artificială transformă modul în care oamenii percep munca, 68% dintre angajații cu muncă de birou considerând că AI-ul creează noi oportunități pentru ca aceștia să se poată bucura mai mult de job, iar 73% consideră că AI-ul le face munca mai ușoară. Astfel, HP a ajuns la concluzia ca munca din ziua de astăzi necesită PC-uri și soluții performante, alimentate cu inteligență artificială, capabile să eficientizeze utilizarea timpului de lucru.

Așadar, noul HP OmniBook Ultra Flip 14-inch AI este descris de companie drept “primul laptop 2 în 1 cu AI”, care oferă performanță și flexibilitate fără compromisuri pentru freelanceri și creatori de conținut.

HP OmniBook Ultra Flip 14
Foto: HP

Avem de-a face cu un dispozitiv ultra-subțire convertibil, cu touchpad haptic, care poate fi folosit cu ușurință ca laptop, tabletă sau în poziția “cort”. Monitorul OLED 3K oferă o experiență vizuală imersivă pentru a desena sau a revizui schițele. Utilizatorii pot colabora între ei cu ajutorul camerei de 9 MP dotate cu AI și prin intermediul Poly Audio.

HP laudă OmniBook Ultra Flip 14-inch AI și drept un device puternic și performant. Acesta este proiectat să fie silențios și să nu se supraîncălzească, oferind nivelul de performanță așteptat de la un dispozitiv modern. OmniBook Ultra Flip utilizează un procesor Intel Core Ultra (Seria 2), cu un NPU (neural processing unit) dedicate pentru AI, promițând și până la 20 de ore de autonomie a bateriei (într-un scenario de redare video locală).

HP OmniBook Ultra Flip 14
Foto: HP

Și securitatea laptop-ului este “alimentată” de AI – HP Wolf Security pentru consumatori include un cip unic și un nucleu PC cu self-healing pentru securitate la nivel profesional, menținând datele în siguranță și protejându-le împotriva amenințărilor cibernetice. McAfee Smart AI Deepfake detectează sunetele sau alte elemente generate de AI pentru a-i avertiza pe utilizatori cu privire la posibile fraude sau informații false.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește sustenabilitatea, HP își menține angajamentul de a reduce impactul asupra mediului și de a optimiza eficiența energetică. OmniBook Ultra Flip este construit cu 90% metale reciclate, 50% materiale plastice reciclate postconsum și are un design certificat EPEAT Gold with Climate+ și ENERGY STAR.

HP OmniBook Ultra Flip 14
Foto: HP

Preț și disponibilitate

Momentan, HP OmniBook Ultra Flip 14 Next-Gen AI PC este disponibil prin intermediul site-ului oficial HP.com, cu prețuri începând de la 1449,99$.

Sursa: HP România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult