HP ProBook 455G2 Review

HP ProBook 455G2 Review
Primele impresii si experienţa în utilizare

Ecran, sistem audio, webcam

În timp ce alte portabile cu sistem Windows 8.1 au îmbrăţişat ecrane tactile lucioase, care pot fi rotite sau pliate peste spatele carcasei pentru folosire în mod tabletă, ProBook 455G2 rămâne la formatul clasic, oferind un ecran cu tratament anti-glare fixat cu balamale obişnuite. Gândit în principal pentru lucrul la birou, ecranul de tip TN nu impresionează decât prin luminozitate, calitatea imaginii în ansamblu fiind mai degrabă modestă. Un aspect de luat în seamă pentru cei cu vedere mai slabă, rezoluţia 1366×768 întinsă pe o diagonală generoasă de 15.6˝ face mai uşor de citit textul redat pe ecran.

HP ProBook 455G2

Difuzoarele stereo amplasate la baza ecranului redau sunet clar şi destul de bine echilibrat în gama frecvenţelor medii. Audiţia este fără distorsiuni dacă păstrăm un volum moderat, fidelitatea audio fiind în general suficientă pentru utilizatori mai puţin pretenţioşi. Totuşi, pentru muzică şi filme este preferabil să apelăm la o pereche de căşti.

Camera Web foloseşte rezoluţie 720p şi are un nivel de zgomot cam mare, însă expunerea este bună chiar şi în condiţii mai proaste de iluminare, folosirea sa pentru sesiunile de videoconferinţă nepunând probleme.

Tastatură şi touchpad

Tastatura acompaniată cu un restpad spaţios este surprinzător de comodă. Tastele bine diferenţiate sunt silenţioase la apăsare şi au o cursă destul de lungă. Totuşi, pot fi sesizate mici scăpări la partea de ergonomie, cum ar fi tasta Space cam scurtă şi tasta Enter insuficient delimitată de tastele adiacente. Grupul de taste numerice este binevenit, însă restrângerea grupului de taste direcţionale i-ar putea nemulţumi pe cei obişnuiţi să le folosească pentru derularea documentelor.

Surpriză plăcută pentru un laptop de buget, touchpad-ul este spaţios şi a fost prevăzut cu taste individuale pentru click stânga/dreapta, uşor de apăsat şi foarte silenţioase. În plus, acesta suportă comenzi prin gesturi şi comenzi tap-to-click, compensând parţial pentru lipsa ecranului touch.

Părţi pozitive

Aspect exterior plăcut şi finisaje de bună calitate
Hard disk încăpător şi suficientă memorie RAM
Performanţe 3D

Părţi negative

Calitata imaginii nu impresionează
Autonomia putea fi mai bună
Performanţe CPU

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult