Ajutat de platforma AMD Kaveri, HP ProBook 455G2 oferă un bun raport performanţă/preţ, acoperind atât partea de productivitate unde procesorul quad-core cu frecvenţă de până la 3.2GHz (în modul boost) nu pune probleme aplicaţiilor obişnuite pentru birou, cât şi jocurilor pentru PC mai puţin solicitante, ajutate de nucleul Radeon R6.
Dacă în testele multi-core, soluţia AMD A10 reuşeşte să ţină pasul cu alternativele furnizate de Intel pentru laptopuri puţin costisitoare, în ce priveşte performanţa single-core nucleul Kaveri este încă departe de nivelul competiţiei. Lăsând la o parte rezultatele în benchmark-uri, experienţa folosirii de zi cu zi ne arată că platforma AMD este suficient de puternică pentru a nu afecta serios productivitatea, situaţiile când procesorul A10 îşi arată limitele fiind destul de rare.
Din fericire la partea de GPU lucrurile stau mult mai bine, nucleul Radeon R6 prevăzut cu 384 procesoare de shader şi 1GB memorie video (partajată din memoria de sistem) putând înlocui cu succes o placă video din gama entry-level. Totuşi, nu ar trebui să ne aşteptăm la o experienţă cursivă de joc cu titlurile moderne pentru PC.
Pe toată durata testelor zgomotul produs de ventilator a rămas în limite confortabile, sistemul de răcire uşor supradimensionat nepărând să pună probleme platformei AMD A10, a cărei temperatură oscilează între 50°C la funcţionarea în gol şi nu mai mult de 75°C în timpul sesiunilor de jocuri.
HP ProBook 455G2 foloseşte un acumulator cu o capacitate de 40 Whr, ocupând un spaţiu destul de mic în carcasă. Din păcate aportul mic la greutatea finală de 2.3Kg vine cu un compromis semnificativ la partea de autonomie. În condiţiile în care luminozitatea a fost reglată la 60%, o valoare suficient de ridicată pentru a oferi o imagine luminoasă, ProBook 455G2 a oferit un timp de redare video de numai 2 ore şi 50 minute, respectiv 2 ore şi 45 minute la navigare web.
Recomandat prin aspectul său plăcut, finisaje de bună calitate şi o construcţie suficient de solidă, HP ProBook 455G2 poate fi o alegere inspirată pentru un laptop de serviciu puţin costisitor. Pentru preţul de aproximativ 2000 Lei ne alegem cu o configuraţie echilibrată, oferind hard disk încăpător şi suficientă memorie RAM. Chiar dacă nu stabileşte recorduri de performanţă sau eficienţă energetică, platforma cu procesor AMD A10-7300 nu pune probleme aplicaţiilor actuale, chiar dacă uneori timpii de aşteptare sunt ceva mai lungi. La final, singurele compromisuri notabile rămân autonomia bateriei măsurată la mai puţin de 3 ore şi prestanţa modestă a ecranului cu tehnologie TN.
Aspect exterior plăcut şi finisaje de bună calitate
Hard disk încăpător şi suficientă memorie RAM
Performanţe 3D
Calitata imaginii nu impresionează
Autonomia putea fi mai bună
Performanţe CPU