Interdicție de vânzare a telefoanelor Motorola și a laptopurilor Lenovo în Germania

13.05.2024
Interdicție de vânzare a telefoanelor Motorola și a laptopurilor Lenovo în Germania

Dezvoltatorul american de tehnologie InterDigital a câștigat litigiul privind licențele de telefonie mobilă la Tribunalul Regional din Munchen. Astfel, gigantul chinez din domeniul IT Lenovo și filiala sa de telefoane mobile Motorola Mobility sunt afectate de o interdicție de vânzare.

Disputa juridică este între Lenovo și InterDigita l din cauza încălcării unui brevet privind modulele WWAN. Aceste module permit conexiunea mobilă fără fir pentru smartphone-uri și alte dispozitive portabile.

Prin urmare, toate dispozitivele care suportă conectivitatea GSM, UMTS, LTE și 5G nu vor fi permise pe piața germană. Printre acestea se numără unele dispozitive mobile Lenovo și smartphone-urile Motorola, inclusiv cea mai recentă gamă Edge 50.

Instanța a decis că Lenovo utilizează o tehnologie pentru care InterDigital deține un brevet, iar compania cu sediul în China nu a respectat cererile InterDigital privind taxele de licență. Contrar hotărârii instanței, Lenovo consideră că termenii InterDigital nu sunt echitabili și va face apel la decizia instanței.

Deocamdată, doar retailerii terți vând dispozitive marca Lenovo și Motorola până la epuizarea stocurilor, dar cele două companii nu mai listează dispozitivele cu WWAN în magazinele oficiale. Așa cum se întâmplă de obicei, cele două companii vor ajunge probabil la o înțelegere în afara instanței, iar dispozitivele mobile vor reveni pe rafturi.

Potrivit unui studiu realizat de Consumer Insights, Lenovo a fost unul dintre cei mai populari producători de laptopuri și tablete în 2023. Smartphone-urile Motorola au o cotă de piață de aproximativ cinci procente în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News