Lenovo pregătește lansarea a două laptopuri accesibile în Europa. Vor avea Snapdragon X Plus cu 8 nuclee

02.09.2024
Lenovo pregătește lansarea a două laptopuri accesibile în Europa. Vor avea Snapdragon X Plus cu 8 nuclee
Sursa foto: Lenovo

În ajunul târgului IFA 2024, gigantul tehnologic Lenovo se pregătește să lanseze o nouă gamă accesibilă de laptopuri Copilot+ pentru piețele europene.

Conform unei scurgeri de informații de la renumitul leaker Evan Blass, compania va dezvălui o serie de modele propulsate de Qualcomm Snapdragon X Plus.

În centrul atenției se află acestea două: IdeaPad Slim 5x și IdeaPad 5x 2-in-1.

IdeaPad Slim 5x

Primul se remarcă prin designul său elegant, cu o carcasă complet metalică și un ecran OLED de 14 inci. Este disponibil în două culori: albastru și gri.

Oferă până la 32 GB de RAM LPDDR5X dual-channel și până la 1 TB stocare SSD. Dispune de un port HDMI 2.1, un port USB de tip C, suport pentru Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.3, două porturi de tip A și un cititor de carduri microSD.

IdeaPad 5x 2-in-1

Este un laptop convertibil versatil de culoare gri cu același ecran OLED de 14 inci, oferind flexibilitate maximă utilizatorilor, fiindcă aceștia îl pot folosi și ca tabletă.

Acest model are 16 GB de RAM LPDDR5X dual-channel și până la 1 TB stocare SSD. Oferă, de asemenea, 2 porturi USB de tip C, 2 de tip A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și suport pentru Bluetooth 5.3 și Wi-Fi 7.

Performanță și prețuri competitive

Ambele dispozitive sunt alimentate de noul procesor Snapdragon X Plus cu 8 nuclee, o variantă optimizată a versiunii cu 10 nuclee. Acesta nici măcar nu a fost încă anunțat oficial.

Ceea ce face aceste noi modele și mai interesante este prețul lor competitiv. Dacă IdeaPad 5x 2-in-1 va avea un preț de pornire de 999 de euro, Slim 5x va fi disponibil începând de la 899 de euro.

Această strategie plasează laptopurile cu aproximativ 200 de euro sub prețul actual al celui mai accesibil dispozitiv Copilot+ de pe piață, Surface Laptop 7. Acesta are un preț de 1.199 de euro.

Alte modele în viitorul apropiat

Lenovo nu se oprește aici, ci va lansa și alte modele Copilot Plus: IdeaPad Slim 5, Yoga Pro 7 și Yoga Slim 7i Aura Edition. Cel din urmă este un laptop de 15 inci cu cele mai recente procesoare Intel Core Ultra Series 2 și AMD Ryzen.

Celelalte două vor beneficia de puterea ultimei generații de procesoare AMD Ryzen.

Sursa: MSPowerUser

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult