Lenovo Yoga 3 Pro Review

30.11.2014
Lenovo Yoga 3 Pro Review
Autonomie, Preţ şi disponibilitate, Cocluzie

Autonomie

Ajutat de procesorul Intel pe 14nm al cărui consum nu trece de 4.5W în aplicaţiile uzuale, Lenovo Yoga 3 Pro obţine o autonomie decentă, chiar dacă acumulatorul de 44 Wh nu promite foarte multe.

Pentru testul de autonomie multimedia am ales un film Full HD, redat folosind profilul de sistem Balanced optimizat de producător pentru un echilibru optim între performanţele resimţite şi durata de utilizare a bateriei. Cu luminozitatea ecranului redusă la 80% şi având placa de reţea wireless oprită, Yoga 3 Pro a redat filmul timp de 5 ore şi 20 minute.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370 - ecranul cu rezoluţie 3200x1800 pixeli

Pentru testul de autonomie la navigare pe internet am folosit acelaşi profil Balanced, însă cu  luminozitatea ecranului  redusă la 60% şi placa de reţea activată. Autonomia oferită de ultra-portabilul Yoga 3 Pro a fost de 4 ore şi 30 de minute.

Preţ şi disponibilitate

Lenovo Yoga 3 Pro-1370 poate fi găsit pe piaţa românească în configuraţia descrisă mai sus la preţul de aproximativ 6000 lei.

Concluzie

Cucerind prin flexibilitatea de care dă dovadă şi designul foarte reuşit, Lenovo Yoga 3 Pro îşi justifică fără probleme preţul oarecum piperat. Carcasa este bine realizată, iar tastatura a fost îmbunătăţită comparat cu predecesorul Yoga 2 Pro. Mulţumită folosirii unui procesor Intel pe 14nm, noul portabil reuşeşte de această dată să convingă nu doar prin performanţe, cât şi autonomia oferită. Merită menţionat şi SSD-ul cu viteze de transfer mult îmbunătăţite, aduse la nivelul soluţiilor pentru PC-uri desktop.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370

Prezentat ca una din principalele atracţii, ecranul de 13.3˝ cu rezoluţie 3200×1800 uimeşte prin claritate şi paleta de culori oferită, dar în practică s-a dovedit a fi o piedică în calea productivităţii pentru cei care folosesc aplicaţii Windows în mediul desktop tradiţional. Din păcate ecranul nu poate fi folosit foarte bine la rezoluţia nativă decât cu mărirea fonturilor, riscând probleme de compatibilitate în multe dintre aplicaţiile pentru desktop. Dacă înţelegeţi aceste limitări şi le acceptaţi, atunci Lenovo Yoga 3 Pro este cât se poate de atractiv ca şi laptop multimedia, versatil şi uşor de transportat.

Părţi pozitive

laptop, tabletă, stand sau cort, în funcţie de nevoi
construcţie de calitate
calitatea ecranului, difuzoarele, tastatura şi touchpad-ul
autonomie bună, ţinând cond de supleţea carcasei şi capacitatea acumulatorului folosit

Părţi negative

ecranul cu rezoluţie 3200x1800 nu este ideal pentru folosirea în modul desktop

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult