Apple a pariat pe mai multe tehnologii noi în 2016 când a schimbat complet design-ul și construcția computerelor sale MacBook Pro. Se pare însă că multe dintre aceste pariuri nu au fost de succes, clienții fiind nemulțumiți de modificări pe termen lung. Compania a renunțat deja la tastele Butterfly care s-au dovedit a fi fragile pe termen lung în schimbul clasicelor butoane în formă de „foarfecă” și, conform noilor zvonuri, va renunța și la alte elemente pe care le-a implementat în urmă cu cinci ani, în favoarea unor tehnologii mai vechi.
Conform Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez specializat în afacerile companiei Apple, următoarea generație de computere MacBook Pro, care ar urma să fie lansată în trimestrul al treilea din 2021, Apple ar putea reveni la câteva tehnologii mai vechi, care au fost foarte apreciate de către fani. Asta nu înseamnă că seria de computere MacBook Pro merge înapoi, ci că s-a dovedit că anumite experimente au eșuat.
Tastaturile au fost deja „rezolvate”, însă sunt destul de mulți clienți care încă au câteva probleme cu generațiile de MacBook-uri lansate din 2016 și până în prezent. Una ar fi Touch Bar-ul, bara OLED cu touchscreen din partea de sus a ecranului care a înlocuit tastele F1-F12. Aceasta a suferit deja o modificare de curând, care adaugă butonul fizic „Esc”, însă în 2021 ar putea dispărea complet, pentru întoarcerea butoanelor fizice. De altfel, pe MacBook Air acestea nu au dispărut niciodată.
O altă modificare ar fi întoarcerea port-ului MagSafe. Anul trecut, Apple a revenit la acest branding pe iPhone 12, pentru noul încărcător wireless pentru telefoane, iar anul acesta, compania ar putea oferi din nou tehnologia de încărcare printr-un port magnetic. Nu este clar în ce formă va reveni acest port și dacă va fi compatibil în continuare cu USB-C.
Kuo spune că noile laptop-uri vor avea un design nou, schimbat, cu ecrane de 14 și 16”, dar și cu o formă ceva mai „plată” decât în prezent, probabil pentru a se potrivi cu design-ul folosit în prezent pe iPad și iPhone 12. Desigur, noile modele vor folosi procesoare Apple Silicon pe arhitectură ARM din generația a doua, cu sisteme de răcire avansate, care să permită atingerea unui nivel de performanță și mai mare decât ceea ce este posibil în prezent pe modelele MacBook Pro și Air de 13”. Pe lateralele acestor laptop-uri s-ar putea găsi și mai multe port-uri decât cele câteva mufe USB-C din prezent, spune analistul taiwanez.
Bloomberg, în schimb, spune că noile laptop-uri vor avea și ecrane mai performante, cu luminozitate înaltă și contrast îmbunătățit.
sursa: Apple Insider, Bloomberg