Noul MacBook Pro nu a fost primit cu braţele deschise de către utilizatorii de Internet, care au criticat atât lipsa porturilor standardizate, cât şi specificaţiile hardware. Apple a preferat să apeleze la procesoare Intel pe arhitectură Skylake şi nu la noile Kaby Lake, să limiteze memoria RAM la 16 GB şi să integreze cât mai multe componente de placa de bază, făcând upgrade-urile aproape imposibile. Thomas Grove Carter, profesionist în domeniul video, a publicat primele sale impresii după utilizare modelului cu display de 15”, iar rezultatele ar putea linişti o parte din critici.
Carter lucrează pentru Trim Editing, studio londonez care produce reclame, videoclipuri şi filme. Compania foloseşte doar echipamente profesionale şi editează clipuri la cea mai înaltă calitate disponibilă, deci performanţa brută ridicată a unui computer este foarte importantă pentru a duce proiectele la bun sfârşit. Se pare însă că cei 16 GB memorie RAM şi procesorul Intel Core i7 Skylake sunt de ajuns pentru a edita materiale la rezoluţie 5K în Final Cut Pro X în format ProRes. Carter sugerează că MacBook-ul testat depăşeşte în performanţă chiar şi alte computere cu Windows echipate cu hardware similar sau chiar mai puternic, când vine vorba despre acest tip de operaţiuni.
Acesta îşi justifică afirmaţiile spunând că spre diferenţă de platforma Windows, unde software-ul este realizat să funcţioneze pe configuraţii multiple, Apple produce atât computerul, cât şi sistemul de operare, dar şi software-ul de editare. Astfel, totul funcţionează în tandem pentru a oferi performanţă de top, chiar şi cu un hardware limitat.
Cât despre lipsa port-urilor, Carter susţine că folosea deja un SSD extern pe care stochează materialele, care foloseşte standardul USB Type-C. Înainte de noul MacBook Pro, acesta folosea un adaptor la USB Type-A pentru a-l conecta la vechiul computer, deci noile port-uri l-au scăpat de un accesoriu. Singurul motiv pentru a ataşa un dongle rămâne însă conectarea unui display extern, care este folosit oricum doar la birou şi nu în deplasări.
Articolul lui Thomas Grove Carter a fost publicat pe site-ul Huffington Post, unde este disponibil în varianta sa completă. Concluzia este că pentur anumiţi profesionişti din mediul creativ, schimbările de pe noul Macbook nu par să fie atât de problematice cât păreau după anunţul oficial. Macbook Pro-urile cu Touch Bar urmează să fie livrate către cei care au plasat pre-comenzi începând de săptămâna viitoare.