OmniBook Ultra, cel mai performant PC cu Inteligență Artificială din lume, prezentat de HP

OmniBook Ultra, cel mai performant PC cu Inteligență Artificială din lume, prezentat de HP
HP OmniBook Ultra 14-inch Next Gen AI. Foto: HP

HP a lansat două inovații majore: cel mai avansat PC cu Inteligență Artificială din lume și prima platformă integrată de dezvoltare AI. Aceste inovații sunt destinate unei game largi de utilizatori, de la angajații de birou la freelanceri și studenți, oferind traduceri în timp real în 40 de limbi, antrenori personali de comunicare și instrumente rapide pentru crearea de videoclipuri.

Alex Cho, președinte al Diviziei Personal Systems la HP, a declarat că: „Inteligența Artificială va fi motorul principal al schimbării în acest deceniu, inaugurând o nouă eră a inovației”. El a subliniat că HP facilitează accesul la AI prin soluții precum Z by HP AI Studio, HP OmniBook Ultra, cel mai performant PC cu Inteligență Artificială din lume, și soluțiile hibride pentru spațiile de lucru.

În prezent, doar 33% dintre experții în analiza datelor sunt mulțumiți de instrumentele AI disponibile, iar 81% nu au încredere în capacitatea companiei lor de a implementa rapid aceste instrumente. HP răspunde acestei provocări prin adăugarea de capabilități noi pentru Z by HP AI Studio, permițând implementarea rapidă și sigură a aplicațiilor bazate pe AI. Platforma permite detectarea și corectarea erorilor și a anomaliilor, eliminând riscul rezultatelor inexacte sau părtinitoare.

HP a prezentat cel mai performant PC cu Inteligență Artificială din lume

HP OmniBook Ultra 14” cu AI integrează procesorul AMD Ryzen™ AI și unitatea de procesare grafică AMD Radeon™ 800M, oferind până la 21 de ore de autonomie a bateriei. Dispozitivul include instrumente de colaborare și securitate, cum ar fi camera de 9MP cu AI și HP Wolf Security, care protejează împotriva atacurilor cibernetice generate cu AI. Dispozitivul este fabricat din materiale reciclate, având un design sustenabil, menționează producătorul.

Pentru cei care caută un dispozitiv all-in-one performant, HP OmniStudio X, disponibil în versiuni de 27” și 31,5”, oferă un design modern și funcții AI integrate. Acestea sunt echipate cu procesoare Intel Core Ultra și GPU NVIDIA GeForce RTX 4050, optimizând fluxurile de lucru intensive și oferind o experiență vizuală și sonoră de calitate superioară, certificată IMAX Enhanced.

HP colaborează cu dezvoltatorii de software pentru a îmbunătăți productivitatea și creativitatea utilizatorilor, oferind actualizări viitoare prin HP AI Companion. Noile produse vor fi disponibile începând din august, la prețuri accesibile, oferind performanțe de top și sustenabilitate ecologică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult