Business
Modulul Wi-Fi este bineinteles integrat, iar pe muchia din stanga vei descoperi doua butoane care controleaza conectivitatea. Unul dintre ele porneste automat emisia/receptia Wi-Fi si Bluetooth, iar al doilea porneste softul de cautare automata a hotspot-urilor. Cu ocazia testului am descoperit ca pana si la magazinul Cocor exista un hotspot, securizat din pacate. M1330 primeste opt formate de carduri de memorie, iar slotul pentru ele este pe muchia din fata, la indemana. Camera web e integrata, are re-zolutia de 2MP si filmeaza la o calitate excelenta. Vine cu o functie pe nume Face Tracking care iti incadreaza automat chipul cand te misti.
Autonomie
Am reglat luminozitatea ecranului la 50%, suficient pentru orice conditii ambientale. Am stat non stop pe messenger, am redactat cateva materiale, iar asta in timp ce am ascultat muzica. Bineinteles ca am navigat si pe Internet, ba chiar am vazut niste clip-uri haioase pe YouTube, iar bateria a rezistat cu stoicism peste patru ore. Ce-i drept, nu am instalat niciun joc si nici nu am redat filme de lung metraj. Cat despre conectivitatile wireless, le-am folosit atat cat am avut nevoie, deconectandu-le de la buton in restul timpului. E o chestie cu care te vei obisnui, ca sa conservi energia bateriei.
Altele
M-a surprins placut touchpad-ul care tine loc de maus la notebook-uri. Raspunde extrem de bine la comenzi. Desi in continuare prefer mausul, „pad-ul" lui M1330 nu m-a enervat intr-atat de tare incat sa-l pricopsesc cu un asemenea periferic. Atentie! Notebook-ul Dell vine in doua variante: cu sau fara detector de amprente digitale. Modelul pentru test nu a avut asa ceva, dar daca vrei sa fii sigur ca nu-ti umbla absolut nimeni prin documente, se merita un banut in plus. Daca ai descarcat filme HD de pe Internet si vrei sa le vezi la o diagonala mai mare, merge sa-ti conectezi notebook-ul la un LCD sau o plasma prin conectorul HDMI.