În pregătire pentru expoziția Society for Information Display (SID) de săptămâna viitoare, Samsung prezintă noi posibile utilizări pentru ecrane pliabile, luând forma unor dispozitive care se pliază pe mai multe direcții.
Tehnologia ecranelor OLED este încă departe de a-și fi atins limitele, o scurtă privire peste conceptele de design propuse de Samsung arătând că, probabil, vom mai avea de-a face cu telefoane și tablete pliabile încă mulți ani de acum înainte. Mai mult decât atât, Samsung este dispus să combine și tehnologia ecranelor rulabile, livrând tot felul de gadgeturi ale căror ecrane se pliază și rulează, în funcție de nevoi.
Denumit S-foldable screen, primul prototip este în esență un smartphone cu două zone de pliere și trei segmente de carcasă. În modul complet extins, ecranul OLED atinge diagonala de 7.2 inch. Facilitând deschiderea dintr-o singură mișcare, o latură a ecranului se pliază spre interior, formând spatele telefonului, iar cealaltă spre exterior. Rezultatul pare fi un telefon cu aspect aproape convențional în modul pliat, având aproximativ o treime din suprafața ecranului încă vizibilă.
Al doilea prototip pare să fie un telefon cu ecran glisant, care se extinde de pe una dintre laturile carcasei, mărind suprafața de afișare pe verticală.
Prin apăsarea unui buton, ecranul se poate extinde cu câțiva milimetri pentru a prezenta o suprafață mai mare pentru multi-tasking și consum media.
Samsung a prezentat, de asemenea, un ecran de 17 inch care se pliază pe jumătate similar cu tableta Surface Neo de la Microsoft și ThinkPad X1 Fold de la Lenovo . Diferența este că de data aceasta cele două jumătăți de ecran formează o suprafață de afișare neîntreruptă, numai bună pentru vizionarea de conținut video. Ecranul extins are însă rată de aspect 4:3, optimizată pentru productivitate.
Adresând și segmentul laptopuri, Samsung prezintă un ecran ce poate fi acomodat într-un design aproape fără ramă. Conceptul prevede totuși și cameră frontală, integrată sub rama superioară abia vizibilă.