Vivobook S 15 și ProArt PZ13, noi laptop-uri Copilot+ PC de la ASUS cu procesoare Snapdragon X Plus

06.09.2024
Vivobook S 15 și ProArt PZ13, noi laptop-uri Copilot+ PC de la ASUS cu procesoare Snapdragon X Plus
Foto: ASUS

ASUS a anunțat lansarea unor noi laptop-uri, încadrate în categoria PC-urilor Copilot+: ASUS Vivobook S 15 și ProArt PZ13, ambele echipate cu procesorul cu opt nuclee Snapdragon X Plus. Aceste noi dispozitive marchează o extindere semnificativă a seriei ASUS Copilot+ PC, aducând o platformă capabilă de o autonomie a bateriei de mai multe zile, performanțe pe măsură și experiențe Copilot+ PC bazate pe inteligență artificială (AI) pentru un public mai larg, cu disponibilitate imediată în întreaga lume.

Noile modele sunt primele laptop-uri care utilizează cea mai recentă platformă Snapdragon X Plus de la Qualcomm Technologies, care face facilitățile AI avansate să fie mai accesibile ca oricând. Procesorul Qualcomm Oryon cu opt nuclee, care alimentează platforma Snapdragon X Plus, promit o capacitate de reacție și o eficiență fulminante. Cu un GPU integrat și suport pentru conectarea a până la trei monitoare externe, utilizatorii se vor bucura de o grafică excepțională și experiențe vizuale captivante. Procesorul Snapdragon X Plus cu opt nuclee oferă o putere de procesare AI generoasă, grație unei unități de procesare neurală (NPU) de 45 TOPS (tera operațiuni pe secundă) și performanțe de vârf per watt, care, alături de progresele semnificative ale platformei în materie de conectivitate, vor îmbunătăți productivitatea dispozitivelor ultra-portabile cu o autonomie incredibilă a bateriei. Fie că este vorba de crearea de prezentări în timpul deplasărilor sau de streaming video, funcționalitatea versatilă a acestei platforme va permite experiențe transformatoare.

Suntem încântați să vedem că platforma Snapdragon X Plus cu opt nuclee aduce puterea transformatoare a PC-urilor Copilot+ pentru și mai mulți utilizatori din întreaga lume. ASUS se angajează să facă tehnologia de ultimă oră, precum cea din ProArt PZ13, accesibilă tuturor, oriunde, iar această colaborare cu Qualcomm Technologies reprezintă un pas semnificativ în această direcție.

– Rangoon Chang, ASUS Corporate Vice President, Consumer BU

Grație rețelei logistice globale ASUS, noile PC-uri Copilot+ vor putea fi disponibile rapid utilizatorilor din întreaga lume. Odată cu lansarea acestor laptopuri entry-level echipate cu Snapdragon X Plus, ASUS și Qualcomm Technologies fac tehnologia de ultimă generație mai accesibilă, permițând unui număr mai mare de utilizatori să experimenteze beneficiile operării IT îmbunătățite prin inteligența artificială.

Ne-am angajat să le oferim utilizatorilor noștri procesare AI de top pe dispozitiv. Procesorul Snapdragon X Plus cu opt nuclee împinge productivitatea la noi limite, de la proiectele personale la fluxul de lucru zilnic, pentru o activitate zilnică mai eficientă.

– Kedar Kondap, SVP & GM, Compute and Gaming, Qualcomm Technologies, Inc.

După lansarea de succes din acest an a PC-urilor ASUS Copilot+, ASUS Vivobook S 15 și ProArt PZ13 reprezintă următoarea evoluție în materie de laptop-uri ultra-portabile, destinate în special creatorilor.

ASUS Vivobook S 15

ASUS Vivobook S 15 este proiectat pentru portabilitate maximă, având o carcasă complet metalică subțire de 14,7 mm și o greutate de 1,42 kg, cu o estetică minimalistă și un logo premium gravat CNC. Bateria de 70 Wh oferă până la 19+ ore de utilizare, cu încărcare rapidă și ASUS USB-C Easy Charge. Acesta include o tastatură retroiluminată RGB cu o singură zonă, o tastă Copilot dedicată pentru acces instantaneu la instrumentele AI – inclusiv Copilot, Live Captions și Cocreator – și un touchpad expansiv cu comenzi gestuale intuitive.

ASUS Vivobook S 15
Foto: ASUS Vivobook S 15

Acest model include, de asemenea, aplicația inovatoare StoryCube asistată de AI care permite utilizatorilor să își realizeze aspirațiile creative. Conectivitatea este generoasă, cu două porturi USB4, USB 3.2, HDMI 2.1, un slot microSD și WiFi 7 pentru viteze de până la 5,8 Gbps. Ecranul ASUS Lumina OLED de 15,6 inci 3K 120 Hz, cu o gamă de culori 100% DCI-P3 și sunet Dolby Atmos, promite o experiență audiovizuală excepțională, ideală pentru productivitate și divertisment.

ASUS Vivobook S 15
Foto: ASUS Vivobook S 15

ProArt PZ13

ProArt PZ13 este un laptop ușor și detașabil, de 0,85 kg și 9 mm, construit pentru creativitate în mișcare, cu certificare IP52 și durabilitate de grad militar. Acest laptop PC Copilot+ oferă o experiență AI de nivel următor, cu securitate, viteză și personalizare îmbunătățite.

ASUS ProArt PZ13
Foto: ASUS ProArt PZ13

Conectivitatea este bogată, cu două porturi USB4 și un cititor de carduri SD. O baterie de 70 Wh permite utilizarea extinsă în afara rețelei, oferind până la 21 de ore de redare video FHD. Ecranul tactil 3K ASUS Lumina OLED acceptă utilizarea unui stylus și redă imagini uimitoare, având certificare Pantone Validated și un raport de aspect 16:10. ProArt PZ13 include instrumente bazate pe AI, precum StoryCube pentru gestionarea activelor și ProArt Creator Hub pentru optimizarea fluxurilor de lucru. De asemenea, vine cu un abonament CapCut de șase luni, care oferă funcții bogate de editare video pentru creatori de toate nivelurile.

ASUS ProArt PZ13
Foto: ASUS ProArt PZ13

Disponibilitate și prețuri

Cele două laptopuri cu procesoare Snapdragon X Plus pot fi comandate de pe site-ul oficial ASUS și prin intermediul distribuitorilor oficiali. Prețul modelului ProArt PZ13 (HT5306) pornește de la aproximativ 8199 lei, iar ASUS Vivobook S 15 (S5507) poate fi achiziționat la un preț pornind de la aproximativ 6499 lei.

Sursa: ASUS România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult