Acer S277HK review

26.07.2015
Acer S277HK review
Performanţe şi calitatea imaginii, Concluzie

Performanţe şi calitatea imaginii

Prevăzut cu funcţie de scalare a imaginii, Acer S277HK permite redarea rezoluţiilor non-native atât în modul maximizat (Auto Wide) cât şi cel 1:1, folosind doar porţiunea centrală a ecranului. În practică, claritatea imaginii la redarea surselor de semnal video cu rezoluţie mai mică decât cea nativă lasă de dorit. Rezultate mai bune pot fi însă obţinute bifând opţiunea Enable GPU up-scaling în setările plăcii video şi lăsând monitorul să funcţioneze la rezoluţia nativă. Astfel, jocurile PC mai pretenţioase vor putea fi rulate la un nivel de calitate acceptabil chiar dacă placa video nu poate reda un număr de cadre suficient la rezoluţie UHD.

Acer S277HK

Având în vedere rezoluţia uriaşă folosită pentru afişare, de departe cea mai mare piedică în calea unei experienţe optime în jocuri rămâne puterea PC-ului folosit. Pentru rezultate optime, recomand folosirea unui PC echipat în configuraţie dual-GPU, sau cu o placă video next-gen (Radeon R9 Fury, GeForce 980Ti, etc.).

Folosit în compania unui PC suficient de performant, Acer S277HK ne răsfaţă cu un nivel impresionant al detaliilor. Ecranul cu timp de răspuns estimat la 4 ms nu pune probleme în ce priveşte efectul de blur, apărut discret doar în scenele cu mişcări foarte rapide. Mai important, efectul de LAG practic insesizabil recomandă monitorul S277HK ca opţiune de luat în seamă pentru pasionaţii de jocuri FPS, unde timpul de reacţie este esenţial pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Chiar dacă diagonala de afişare este cam mică pentru a savura pe deplin clipuri video 4K, Acer S277HK impresionează prin claritatea imaginii şi cursivitatea mişcărilor.

Având specificată o luminozitate maximă de 300 cd/m2, Acer S277HK poate fi utilizat fără probleme şi în încăperi cu lumină solară din belşug, dar pentru utilizare normală putem reduce luminozitatea la 30-50%, în funcţie de preferinţe. Nivelul de negrul este suficient de bun pentru a reda convingător scenele întunecoase din filme, dar pentru o experienţă optimă la vizionare recomand păstrarea unei distanţe de aproximativ 1 metru faţă de ecran, la care efectul cunoscut în termeni populari sub denumirea de IPS Glow, specific ecranelor cu tehnologie IPS, devine complet insesizabil.

Chiar şi folosind precalibrarea din fabrică, Acer S277HK redă o paletă de culori foarte plăcută privirii, calitatea superioară a ecranului IPS fiind imediat sesizabilă în faţa unui monitor UHD cu tehnologie TN. Unghiurile de vizibilitate sunt excelente, în utilizarea normală ecranul neprezentând variaţii perceptibile de gamut şi contrast, iar nuanţele de culoare rămân stabile indiferent dacă privim imaginea de deasupra sau din lateral. Singurul aspect mai puţin lăudabil este lipsa opţiunilor pentru ajustarea ecranului pe înălţime, înclinarea ecranului la unghi -5/+15° nefiind suficientă chiar pentru orice scenariu de instalare.

Preţ si disponibilitate

Monitorul Acer S277HK poate fi găsit în magazinele din ţara noastră la preţul de aproximativ 2950 Lei

Concluzie

Oferit la un preţ simţitor peste nivelul monitoarelor UHD cu ecrane TN, dar nu complet inaccesibil, Acer S277HK plusează cu o calitate a imaginii de invidiat şi design foarte atrăgător.

Timpul de răspuns estimat la 4ms şi latenţa la afişare insesizabilă îl recomandă ca o bună alegere pentru un monitor de gaming 4K, iar calibrarea bine realizată din fabrică şi unghiurile de vizibilitate generoase sunt atributele unui bun monitor pentru editare foto.

Ca şi dezavantaje, poziţionarea neinspirată a conectorilor video face dificilă ascunderea cablurilor, iar suportul pentru ecran fără opţiune pentru ajustarea pe înălţime s-ar putea dovedi insuficient pentru obţinerea unei poziţii de lucru confortabilă.

Părţi pozitive

Calitatea imaginii
Design atrăgător
Difuzoare puternice
Funcţie Picture-in-Picture
Ecran UHD cu timp de răspuns 4ms şi refresh la 60Hz

Părţi negative

Nu poate fi ajustată înălţimea ecranului
Amplasare neinspirată a conectorilor video
Nu include Hub USB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult