Asus a lansat primul monitor inteligent ce rulează Google TV

10.06.2024
Asus a lansat primul monitor inteligent ce rulează Google TV

Asus a anunțat la Computex 2024 primul monitor smart ce rulează Google TV. Cu o diagonală de 27 de inch, acesta folosește un panou 4K de înaltă rezoluție.

Monitoarele au început să fie mai mult decât un periferic folosit pentru a afișa imaginea produsă de placă video. Acestea au devenit din ce în ce mai performante și mai încărcate de funcții, oferind rate de refresh tot mai mari, culori mai precise, iar acum devin și inteligente.

Faceți cunoștință cu noul Asus ZenScreen Smart MS27UC este primul monitor inteligent al producătorului. Acesta rulează Google TV și are o diagonală de 27 de inch, oferind un panou IPS cu rezoluție 4K (3840×2160). Ecranul este completat de două boxe direcționate către înainte, acestea fiind produse de Harman Kardon. În plus, pentru audiofilii ce se numără printre noi, monitorul pune la bătaie și un jack de 3.5 mm.

Noul monitor inteligent de la Asus are câteva trucuri deștepte în mânecă

Pe lângă capacitățile smart oferite de sistemul de operare Google TV, noul monitor de la Asus oferă soluții inteligente de stocare în partea din spate. Acesta integrează un raft pe care poți stoca obiecte precum tastaturi, un mouse sau orice poate fi pus acolo.

Monitorul rulează Google TV, Android 11 mai precis, și vine cu o telecomandă proprie. „Cu Google TV încorporat și o telecomandă inclusă, puteți descărca cu ușurință aplicații din Magazinul Google Play și puteți viziona conținut de pe platformele de streaming preferate”, spune compania.

Există, de asemenea, o „aplicație de streaming live multi-platformă” de la Asus pentru a putea difuza simultan pe YouTube, Facebook, Twitch și alte asemenea platforme. La capitolul conectivitate, monitorul se laudă cu un DisplayPort 1.4 și HDMI 2.0, precum și USB-C și două porturi USB-A. Alte specificații includ Wi-Fi double-band, Bluetooth 5.0 și suport pentru Miracast.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult