Corsair anunță Xeneon Flex, primul monitor de gaming OLED care poate fi curbat de utilizator. VIDEO

26.08.2022

Până acum, atunci când alegi un monitor de gaming, ai opțiunea de a alege fie unul plat, care poate fi folosit cu succes și pentru alte activități de productivitate, unde curbura ar putea efecte negative asupra imaginii, fie unul curbat permanent. Corsair propune însă o soluție pentru cei care vor ambele tipuri de display-uri într-unul singur, iar acest lucru este posibil datorită tehnologiei OLED. Corsair Xeneon Flex este astfel primul monitor care poate fi curbat manual și care poate fi apoi întors la forma plată originală.

Xeneon Flex poate fi transformat dintr-un monitor plat într-unul curbat

Deși încă nu are o dată de lansare, Corsair a prezentat un prototip de Xeneon Flex, care pare să funcționeze deja destul de bine. Monitorul are un panel OLED ultrawide, produs de LG, cu o diagonală de 45” și rezoluție 3.440 x 1.440 pe format 21:9. Față de alte ecrane OLED de pe piață, acesta este unul dintre primele care permit afișarea la 240 Hz, pentru un timp de răspuns cât mai mic, și fluiditate extrem de mare în jocuri video. Luminozitatea este, de asemenea, la un nivel foarte înalt, în special pentru un ecran OLED, la 1.000 nits.

Sistemul de curbură al monitorului este însă cel mai interesant. Acesta folosește două mânere manuale pe laterale, putând trage de acestea până când atingi curbura dorită. De asemenea, poți împinge mânerele pentru a îndrepta monitorul. Xeneon Flex de la Corsair nu are însă doar două poziții de curbură, fiecare utilizator având libertatea de a curba ecranul după bunul plac, la oricare curbură intermediară între plat și maximum de 800R.

Desigur, fiind vorba despre un ecran de gaming  de top, acesta este compatibil cu tehnologiile de refresh rate variabil de la NVIDIA și AMD (G-SYNC și FreeSync Premium), și beneficiază de o multitudine de port-uri. Avem de a face cu port-uri HDMI, Display-Port și USB-C pe partea din spate, cât și cu un hub USB cu un jack de căști pe partea din față pentru conectarea de accesorii.

Momentan nu există un preț pentru acest monitor, însă Corsair spune că acesta va fi unul competitiv cu cel al alternativelor cu capabilități similare din piață. Lansarea este așteptată cândva spre sfârșitul anului 2022 sau chiar începutul anului 2023.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult