Philips 248C face parte din noua serie Philips Moda de monitoare wide-screen, caracterizate printr-un design elegant şi un bun raport calitate/preţ.
Descriere
Din punct de vedere estetic, Philips 248C este adăpostit într-un corp subţire, confecţionat din plastic lucios de culoare neagră pentru partea din faţă şi alb imaculat pentru cea din spate. Ecranul este susţinut de un suport confecţionat din aluminiu, ce permite ajustarea înclinaţiei.
Aşezate central, sub rama ecranului, găsim 5 butoane tactile iluminate din care putem accesa sistemul de meniuri. Pe spatele carcasei găsim doi conectori HDMI şi unul VGA, însă din păcate nu şi unui DVI. Tot aici găsim şi conectorul pentru alimentare, unde putem ataşa adaptorul AC extern inclus in pachet.
Din punct de vedere tehnic, Philips 248C este un monitor Full HD bazat pe o matrice de tip TN, iluminată folosind o sursă de lumină cu tehnologie W-LED.
Fiind un model gândit pentru uz general, Philips 248C oferă suport pentru contrast dinamic, menit să scoată în evidenţă detaliile subtile din imagini şi să asigure o experienţă mai plăcută la vizionarea de filme.
Tehnologia SmartResponse este adresată îndeosebi pasionaţilor de jocuri şi are rolul de a îmbunătăţi timpul de răspuns nativ al monitorului. În mod ideal, această funcţie asigură o reducere a efectului de ghosting în scenele rapide din jocuri, fără a afecta în mod negativ calitatea imaginii. Din păcate aplicarea excesivă a acestui procedeu poate duce la apariţia unor artefacte vizuale deranjante, de forma unor umbre colorate ce apar în urma obiectelor din imagine aflate în mişcare.
Din fericire aceia care doresc să evite orice neplăceri care pot fi cauzate de tehnologiile active de procesare a imaginii, pot alege să dezactiveze complet tehnologia SmartResponse din sistemul de meniuri. Tot de aici putem activa/dezactiva suportul SmastContrast, SmartKolor şi SmartTxt.
Philips 248C – detalii tehnice:
Performanţe şi impresii
În ciuda folosirii unui panou cu tehnologie TN, considerată în mod tradiţional soluţie de buget şi cu performanţe modeste, Philips 248C dovedeşte că se pot face monitoare bune şi cu această tehnologie, chiar dacă nu la nivelul soluţiilor profesionale adresate pasionaţilor de fotografie şi editare imagine.
Unghiurile de vizibilitate sunt mulţumitoare pe orizontală şi acceptabile pe verticală, iar sursa de lumină cu tehnologie LED este suficient de puternică pentru a nu pune probleme în zilele însorite. Imaginile redate dau dovadă de un bun nivel de contrast şi culori plăcute privirii, în ciuda folosirii unui finisaj mat pentru suprafaţa ecranului.
Constat totuşi că deşi timpul de răspuns este vizibil îmbunătăţit prin activarea tehnologiei SmartResponse, preţul plătit este un nivel crescut al artefactelor vizuale, vizibile mai ales în scenele rapide din filme, dar şi la mutarea ferestrelor pe desktop. Prin urmare recomand activarea acestei funcţii doar în jocurile cu ritm alert de desfăşurare a acţiunii şi lăsarea dezactivată în restul timpului.
Din punct de vedere constructiv, Philips 248C este bine închegat şi cu finisaje de bună calitate, însă suportul de susţinere confecţionat din aluminiu este suficient de elastic pentru a amplifica orice lovituri sau mişcări accidentale ale mesei de birou pe care este aşezat.
Atât adaptorul AC, cât şi monitorul se încălzesc la un nivel aproape insesizabil în timpul funcţionării, astfel că utilizarea in spaţii încălzite sau slab aerisite nu ar trebui să pună probleme imediate.
Plusuri şi minusuri
[+] Construcţie elegantă
[+] Imagine de bună calitate
[+] Prezenţa a două intrări HDMI
[+] Sursă de lumină W-LED
[+] Tehnologie Smart Response
[-] Lipseşte intrarea DVI
[-] Ecranul nu este ajustabil pe înălţime
Concluzie
Philips 248C este un monitor numai bun pentru un birou elegant, dar şi acasă, unde oferă o experienţă confortabilă la vizionarea de filme. Nici pasionaţii de jocuri nu au de ce să fie dezamăgiţi, modelul oferind luminozitate excelentă şi un timp de răspuns bun, prin activarea suportului SmartResponse.
Monitorul Philips 248C poate fi găsit în magazinele din ţara noastră la un preţ cuprins între 850 şi 1000 Lei.