Remarcat prin contrastul generos şi paleta de culori, ecranul IPS este numai bun pentru vizionarea şi retuşarea colecţiei de poze folosind aplicaţii de editare imagine, calibrarea culorilor din fabrică fiind bine realizată. Nivelul de negru foarte bun raportat la luminozitatea ecranului va fi cu siguranţă pe placul amatorilor de filme, însă experienţa vizionării scenelor cu acţiune rapidă ar putea fi afectată de timpul de răspuns al panoului IPS, care favorizează apariţia efectului de ghosting. Apărut sporadic şi nu foarte deranjant, efectul poate fi diminuat până la un nivel aproape imperceptibil activând funcţia SmartResponse din meniul de configurare folosind opţiunea Fast.
Revenind în modul tabletă cu Android, ecranul touch este surprinzător de precis şi plăcut de folosit. La fel ca la o tabletă veritabilă, suprafaţa touch se murdăreşte în cele din urmă, diferenţa fiind că acum trebuie să curăţăm un ecran cu diagonală de aproape 60cm, efortul depus fiind considerabil. Animat cu ajutorul unui chipset Tegra 3 din anul 2012, sistemul Android 4.2 răspunde destul de prompt la comenzile primite şi nu impune timpi de aşteptare deranjanţi la pornirea aplicaţiilor sau în condiţii de folosire normală. Totuşi, ecranul cu rezoluţie Full HD forţează un pic limitele chipsetului Tegra 3, derularea paginilor web şi listele de meniuri nefiind perfect cursivă.
La fel ca navigarea pe internet folosind web browser-ul Chrome, experienţa vizionării de filmuleţe cu aplicaţia YouTube este satisfăcătoare. Totuşi, trebuie menţionată limitarea rezoluţie pentru redare la valoarea 720p, insuficientă pentru a pune în valoare ecranul IPS cu rezoluţie 1080p.
Un alt inconvenient este lipsa unei optimizări serioase a distribuţiei Android pentru folosirea cu ecranul de 23”. Spre exemplu, tastatura Android întinsă pe jumătate din suprafaţa ecranului este incomod de utilizat, iar paginile deschise în versiune Mobile de browser-ul web arată cel puţin ciudat pe un ecran atât de mare. Din fericire aceste mici impedimente pot fi corectate rapid ajustând setările implicite şi folosind o aplicaţie third-party pentru tastatură (ex. SwiftKey).
Nu la fel de practic ca o tabletă cu Android, Philips S231C oferă totuşi o alternativă comodă pentru verificarea conturilor email şi a actualizărilor din reţele de socializare, navigare web, vizionarea de clipuri YouTube sau filme redate de pe stick-uri USB flash. Cu puţin efort, instalarea de aplicaţii office şi folosirea împreună cu un set de tastatură şi mouse ne poate scuti de achiziţionarea unui PC. Problema este că la preţul de aproape 1800Lei, Philips S231C4AFD nu este tocmai ieftin, bugetul cerut fiind suficient pentru achiziţionarea unui sistem PC complet echipat, tabletă Android performantă sau chiar un laptop.
Ca şi monitor pentru PC, Philips S231C4AFD este un produs elegant şi cu performanţe solide, pentru care funcţia de Smart Monitor cu Android este o adiţie cel puţin interesantă.
Ecran IPS de bună calitate
Funcţie tabletă Android
Hub USB şi Card Reader
Difuzoare stereo cu performanţe rezonabile
Lipsa opţiunilor pentru ajustare pe înălţime, sau rotirea ecranului în mod portret
Ecran Glossy