Seria AOC GAMING G4 se extinde cu patru monitoare noi

13.09.2024
Seria AOC GAMING G4 se extinde cu patru monitoare noi
Foto: AGON by AOC

AGON by AOC, unul dintre cele mai importante brand-uri de monitoare de gaming și accesorii IT din lume, anunță extinderea seriei G4 cu patru noi modele concepute pentru a satisface o gamă mai largă de preferințe și bugete. Noua serie include modelele curbate de 27 inci (68,6 cm) AOC GAMING C27G4ZXU, CQ27G4X și modelul plat Q27G4XF, precum și varianta mai mare, modelul curbat de 31,5 inci (80 cm) AOC GAMING CQ32G4VE, oferind o selecție variată de ecrane cu rate ridicate de refresh și panouri precise, destinate gamerilor aflați la început de drum, dar și pentru cei care iau în considerare bugetul alocat pentru această activitate.

Ecran curbat și rată de refresh ridicată

C27G4ZXU dispune de un panou Fast VA curbat de 27 inci și de o rată ridicată de refresh de 280 Hz. Acest monitor Full HD (1920×1080) are o curbură 1500R pentru o imersiune îmbunătățită și un timp de răspuns de până la 1 ms GtG și de 0,3 ms MPRT pentru claritate sporită. Cu un contrast de 4000:1 și o luminozitate de 300 niți, acesta oferă imagini vii și tonuri profunde de negru, oferind utilizatorilor imagini bogate din punct de vedere vizual, chiar și în jocurile competitive. C27G4ZXU include, de asemenea, difuzoare încorporate și un hub USB 3.2 cu 4 porturi ce oferă o modalitate de conectivitate practică pentru periferice și accesorii.

AOC GAMING C27G4ZXU
Foto: AOC GAMING C27G4ZXU

Pentru utilizatorii care caută aceleași specificații (cu excepția difuzoarelor și a hub-ului USB), cu un suport mai simplu sau pentru utilizarea cu suporturi VESA, de exemplu, AGON by AOC oferă AOC GAMING C27G4ZXE (lansat în iunie 2024).

Rezoluție QHD pentru imagini mai clare

Gamerii care caută o rezoluție mai mare fără a compromite viteza, pot alege între modelele AOC GAMING CQ27G4X de 27 inci și AOC GAMING CQ32G4VE de 31,5 inci, ambele fiind echipate cu panouri curbate Fast VA cu rezoluție QHD (2560×1440). Aceste modele dispun de o rată de refresh de 180 Hz, un timp de răspuns GtG de până la 1 ms și MPRT de 0,5 ms, asigurând un gameplay fluent într-o gamă largă de jocuri. Modelul CQ27G4X are o curbură 1500R și un contrast de 4000:1, în timp ce modelul mai mare CQ32G4VE oferă, de asemenea, o curbură de 1500R și un raport de contrast de 3500:1, ambele având o luminozitate maximă de 300 niți.

AOC GAMING CQ27G4X
Foto: AOC GAMING CQ27G4X

Panou plat pentru configurații clasice

În completarea acestei noii game de produse se află AOC GAMING Q27G4XF, un monitor plat de 27 inci cu un panou Fast IPS și rezoluție QHD. Acest model dispune de o rată de refresh de 180 Hz, un timp de răspuns de până la 1 ms GtG și 0,5 ms MPRT, oferind claritate și fluență. Cu o luminozitate de 300 niți și compatibilitate HDR10, acesta oferă culori vibrante pentru o experiență de joc dinamică.

AOC GAMING Q27G4XF
Foto: AOC GAMING Q27G4XF

Caracteristici dedicate jocurilor

Toate modelele din seria G4 sunt echipate cu o serie de caracteristici concepute special pentru gameri. Toate modelele dispun de funcția MBR (Motion Blur Reduction) Sync, care permite sincronizarea luminii de fundal cu rata de refresh pentru a reduce la minimum neclaritatea percepută și pentru a oferi o experiență de joc clară și cursivă. Input lag-ul redus asigură un răspuns imediat pe ecran la acțiunile utilizatorului, în timp ce funcția Dynamic Dial Point oferă o suprapunere personalizabilă a reticulului, care își poate schimba culoarea în funcție de fundal pentru o vizibilitate îmbunătățită.

Funcția Shadow Control permite utilizatorilor să ajusteze detaliile umbrelor fără a afecta restul ecranului, asigurând o vizibilitate optimă în toate scenariile de joc. Frame Counter permite utilizatorilor să observe cu ușurință pe ecran numărul de cadre pe secundă în timpul jocului. În plus, toate modelele suportă software-ul AOC G-Menu, permițând ajustarea ușoară a setărilor OSD direct de pe desktop.

Design conceput pentru gameri

Seria G4 dispune de un design modern care se integrează perfect în orice configurație de gaming. Cu o schemă de culori gri și negru, margini subțiri și linii ascuțite care amintesc de un avion de vânătoare, aceste monitoare oferă un aspect elegant și atractiv. Suporturile robuste cu o amprentă mică oferă o bază stabilă fără a distrage atenția de la estetica generală, oferind spațiu amplu pentru mișcarea tastaturii și a mouse-ului.

Cu excepția modelului mai mare CQ32G4VE, care dispune de un suport reglabil în funcție de înclinare, toate cele trei modele de 27 inci sunt echipate cu suporturi reglabile în înălțime (130 mm), precum și cu suport pentru înclinare și pivotare, permițând utilizatorilor să își găsească poziția optimă de vizionare pentru sesiunile prelungite de jocuri. O deschidere pentru gestionarea cablurilor în piciorul suportului servește la crearea unei configurații de birou fără dezordine. Ambalajele modelelor de 27 inci vin cu perne de hârtie, reducând impactul acestora asupra mediului.

AOC GAMING CQ32G4VE
Foto: AOC GAMING CQ32G4VE

Funcția Adaptive-Sync

Toate cele patru modele noi din seria G4 încorporează tehnologia Adaptive-Sync, asigurând o experiență de joc fluentă, fără efectul de tip tearing, fiind este compatibile cu o gamă largă de plăci video. Q27G4XF include în plus tehnologia NVIDIA G-SYNC, oferind o experiență optimă  pentru utilizatorii cu GPU-uri NVIDIA.

Un monitor pentru fiecare gamer

Seria G4 extinsă, care a fost lansată la începutul anului 2024 și continuă să evolueze și să crească, încercând să ofere monitoare de gaming de înaltă calitate pentru fiecare tip de gamer și buget. Indiferent dacă utilizatorii preferă un ecran curbat sau plat, o rezoluție Full HD, QHD sau o dimensiune mai mare a ecranului, noua gamă G4 oferă opțiuni accesibile, fără a face compromisuri în ceea ce privește caracteristicile esențiale de gaming. Seria G4 oferă opțiuni suplimentare:

  • 24G4X și 27G4X: modele IPS rapide de 24 și 27 inci, Full HD, 180 Hz, cu suport ergonomic
  • 24G4XE și 27G4XE: modele Fast IPS de 24 și 27 inci, Full HD, 180 Hz, cu standuri simple
  • Q27G4X: model Fast IPS de 27 inci, QHD, 180 Hz, cu suport ergonomic
  • C27G4ZXE: model curbat (1500R), Fast VA de 27 inci, Full HD, 280 Hz cu stand simplu

Preț și disponibilitate

Cele patru noi modele de monitoare AOC GAMING beneficiază de o garanție de trei ani și vor fi disponibile în România începând cu jumătatea lunii septembrie la prețurile recomandate de mai jos:

  • C27G4ZXU – 1188 lei
  • CQ27G4X – 1138 lei
  • Q27G4XF – 1188 lei
  • CQ32G4VE – 1387 lei

Sursa: AGON by AOC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult