Bucureștiul are primul studio de înregistrări acreditat oficial Dolby Atmos. Investiție de peste 1 milion de dolari

28.06.2024
Bucureștiul are primul studio de înregistrări acreditat oficial Dolby Atmos. Investiție de peste 1 milion de dolari

Primul studio de înregistrări Dolby Atmos certificat din Europa de Est s-a deschis în premieră în capitala României. Joe Hellow, inginer de sunet care a colaborat cu Post Malone și P!nk, este persoana din spatele inițiativei unice. El a adus deja 5 tone de echipamente de vârf în București și este pregătit să revoluționeze industria muzicală din regiune.

Spații generoase și cele mai noi tehnologii

Investiția de peste 1 milion de euro în echipamente de ultimă generație, susținută de WJB Media, a transformat studiourile din București în lideri ai tehnologiei Dolby Atmos. Situat în nordul capitalei, complexul de studiouri oferă un spațiu ce poate găzdui simultan până la 25 de muzicieni. Aceste studiouri atrag deja atât artiști consacrați, cât și noi talente care vor să folosească cele mai noi tehnologii de înregistrare și masterizare audio.

Bucureștiul, lider în ingineria de sunet

Bucureștiul se afirmă ca lider în ingineria de sunet din Europa de Est și a depășit deja alte capitale europene în standardele de înregistrare și masterizare audio. Certificarea Dolby Atmos, realizată sub îndrumarea specialistului Pavel Stverak de la Dolby Europe, marchează o evoluție tehnologică importantă pentru București.

Studioul Dolby Atmos Movie, următorul pas

Joe Hellow a supervizat montarea și calibrarea echipamentelor de sunet. Echipa este condusă de Cristi Dobrică, un respectat profesionist român în domeniul sunetului. Contribuțiile sale au definit sunetul a sute de artiști români.

Studioul Dolby Atmos Movie reprezintă următorul pas în evoluția complexului de studiouri high fidelity. Acesta confirmă angajamentul pentru excelență și inovație și consolidează poziția Bucureștiului ca hub important în inovația tehnologică muzicală globală.

Bucureștiul devine astfel nu doar locul de întâlnire al elitelor din industria muzicală mondială, ci și un punct de referință pentru artiștii și producătorii care caută excelența caracteristică producțiilor de succes din Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult