Popcorn Time, celebra aplicaţie care livrează prin streaming conţinut video piratat, oferind utilizatorilor acces la o selecţie largă de filme şi seriale, s-a întors. Coincidenţa face ca aceasta să fie disponibilă din nou chiar în perioada în care majoritatea posibililor utilizatori sunt în carantină sau în izolare la domiciliu, deci atunci când ar putea chiar să aibă mult timp pentru a sta şi a viziona filme.
Versiunea 0.4 de Popcorn Time, numit şi „Netflix-ul piraţilor” este acum disponibilă pentru cei interesaţi. Noua aplicaţie vine cu o interfaţă îmbunătăţită şi cu o infrastructură online mai stabilă, chiar dacă rulează pe multe dintre serverele care erau deja disponibile şi pentru versiunile mai vechi. De altfel, întreaga aplicaţie este în continuare dependentă de protocolul BitTorrent, care practic descarcă în timpul redării clipurile video de la mai mulţi utilizatori simultan.
Aplicaţia oferă acces gratuit tuturor la o colecţie impresionantă de filme şi seriale, multe dintre ele fiind disponibile contra cost pe alte servicii legale, în timp ce unele încă rulează în cinematografe, sau urmează abia peste câteva luni să apară în format digital. Acest lucru a atras şi atenţia autorităţilor care de-a lungul timpului a blocat-o atât cât s-a putut. De aceea de câteva ori, aplicaţia nici măcar nu a mai fost disponibilă pentru download, în timp ce anumite ţări a oprit accesul la adresele IP pe care aceasta le folosea.
Dacă doreaţi să vedeţi filme noi precum Star Wars: Rise of Skywalker, Sonic The Hedgehog, Birds of Prey sau 1917, cinematograful era singura opţiune legală simplă. Acum că cinematografele sunt periculoase, întrucât pot contribui la răspândirea virusului, dar în multe locuri de pe glob sunt şi închise din cauza intrării în stare de urgenţă a statelor, opţiunile mai puţin legale precum Popcorn Time sunt printre singurele metode rapide.
Popcorn Time este disponibil acum pe Windows, macOS, Linux, Android şi iOS (fără jailbreak). Puteţi descărca aplicaţia de pe site-ul dedicat, însă faceţi asta luând în calcul riscul repercusiunilor legale. În funcţie de ţara în care locuiţi, legile copyright-ului ar putea să ducă la mustrări sau chiar amenzi pentru folosirea unui astfel de serviciu, statele putând apela la companiile telecom pentru a verifica traficul de internet.