AMD amână lansarea noilor procesoare Ryzen din seria 9000 pentru a rezolva probleme referitoare la calitatea acestora

25.07.2024
AMD amână lansarea noilor procesoare Ryzen din seria 9000 pentru a rezolva probleme referitoare la calitatea acestora

AMD ar putea amâna lansarea noilor procesoare Ryzen cu încă două săptămâni din cauza unor probleme de calitate.

Luna trecută, AMD a prezentat noua gamă de procesoare pentru desktop Ryzen 9000 Zen 5. Printre ele se numără și Ryzen 9950 cu 16 nuclee, pe care compania l-a numit „cel mai puternic procesor de desktop din lume”.

Noile procesoare urmau să fie lansate pe 31 iulie, dar Jack Huynh de la AMD a anunțat pe X (fostul Twitter) că lansarea acestora pe piață va fi amânată cu două săptămâni pentru ca AMD să se poată asigura că noile sale procesoare vor ajunge așa cum trebuie la clienți.

Potrivit Engadget, Nu există nicio problemă cu designul procesoarelor Ryzen 9000, iar specificațiile nu se vor schimba. De fapt, problema ar fi legată testarea produselor care a dus la un număr mic de unități care ajung pe piață și care nu îndeplinesc standardele de calitate ale producătorului.

Noile procesoare de la AMD vor fi lansate cu întârziere

Totuși, în contextul actual, poate că nu sunt cele mai bune vești pe care potențialii clienți ce caută un nou procesor. După cum bine știm, mai mulți utilizatori au raportat probleme cu generația a 13-a de procesoare Intel încă din 2022, iar nemulțumirile au continuat și în 2024, odată cu cea de-a 14-a generație de procesoare.

La începutul acestei săptămâni, a anunțat că a găsit, în sfârșit, cauza acestor probleme care au afectat ultimele sale serii de procesoare și a promis că va lansa un patch în decursul lunii august. Cu toate acestea, viitorul update nu va funcționa pentru cipurile care s-au degradat deja. Respectivele unități vor trebui înlocuite complet de Intel.

Utilizatorii vor trebui să aștepte câteva săptămâni, până la jumătatea lunii august, pentru ca Intel să lanseze această noua actualizare despre care spune că va rezolva toate problemele de stabilitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult