Intel spune că are o soluție pentru instabilitatea procesoarelor 13th și 14th Gen

19.06.2024
Intel spune că are o soluție pentru instabilitatea procesoarelor 13th și 14th Gen
Foto: Intel Corporation

Se pare că Intel a găsit o soluție pentru problemele de stabilitate ale celor mai noi procesoare lansate, probleme raportate de utilizatori din întreaga lume.

Mai mulți utilizatori s-au confruntat cu problemele de stabilitate care afectează cele mai noi generații de procesoare. Potrivit wccftech.com, Intel confirmă că eroarea microcodului eTVB și tensiunile crescute au contribuit la problemele de instabilitate ale procesoarelor din generația a 14-a și a 13-a.

În trecut s-a spus că funcția eTVB (Enhanced Thermal Velocity Boost) avea un algoritm cu erori în microcod, care a fost declarat ca o cauză principală, totuși Intel a negat acest lucru și a spus că este într-adevăr un factor contributiv, dar nu problema principală. Tensiunile de intrare ridicate care au condus la viteze și tensiuni turbo mai mari, în ciuda faptului că cipul își atinge limita termică maximă, au fost, de asemenea, factori care au contribuit la aceste instabilități.

Intel vine cu o soluție pentru instabilitatea noilor sale procesoare

Potrivit Intel, microcodul eTVB poate afecta condițiile de funcționare pentru procesoarele Intel din a 14-a și a 13-a generație, iar acestea includ SKU-urile din seria KS, KF și K.

Un nou patch a fost dezvoltat de Intel pentru a rezolva eroarea eTVB, iar compania lucrează cu partenerii săi, cum ar fi producătorii de plăci de bază, pentru a lansa BIOS-ul încă de astăzi. Intel afirmă încă o dată că, deși eroarea eTVB este o problemă care duce la instabilitate, nu este cauza principală a problemei de instabilitate.

Chiar și așa, aceasta nu este o soluție totală și încă nu avem informații despre momentul în care Intel va veni cu o rezolvare definitivă a acestor probleme care afectează noile sale procesoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult