Mac Mini cu M4 va primi un redesign major. Mini computer-ul desktop nu va mai avea conectori USB-A

02.09.2024
Mac Mini cu M4 va primi un redesign major. Mini computer-ul desktop nu va mai avea conectori USB-A
Foto: Apple

Conform celei mai noi ediții a newsletter-ului trimis de Mark Gurman, unul dintre cei mai credibili insideri în ceea ce privește informațiile despre viitoarele produse Apple, compania din Cupertino pregătește schimbări majore legate de următoarea generație de computer Mac Mini.

Noul model de Mac Mini va folosi procesul Apple M4 și urmează să constituie unul dintre cele mai mari refresh-uri vizuale ale acestei game. De altfel, design-ul acestor mini-computere desktop a rămas neschimbat de 14 ani, look-ul actual fiind introdus în 2010. Ce-i drept, un an mai târziu, Apple renunța la unitatea optică DVD din computerele Mac Mini. Evident, configurația internă a evoluat de-a lungul anilor, însă design-ul Mac Mini a rămas similar.

Spunem la revedere conectorilor USB-A

Ei bine, conform newsletter-ului lui Gurman, noul design va elimina port-urile USB-A de pe viitorul Mac Mini. Lipsa conectorilor USB-A va fi compensată însă de existența a nu mai puțin de cinci porturi USB Type-C pe noul Mac Mini. Deși numărul de porturi USB pare suficient, absența conectorilor USB-A s-ar putea să reprezinte o problemă, multe accesorii precum tastaturi sau mouse-uri wireless fiind dependente încă de dongle-uri cu conectare USB-A. Utilizatorii vor fi astfel nevoiți să apeleze la adaptoare USB-C la USB-A, care, mai mult ca sigur, nu vor fi incluse de Apple în pachetele acestor Mac Mini.

Renunțarea la porturile USB-A n-ar trebui să reprezinte o surpriză pentru utilizatorii de Mac: majoritatea computerelor actuale fabricate de Apple nu mai includ astfel de conectori.

Dispunerea celor cinci porturi USB Type-C de pe viitorul Mac Mini ar trebui să includă doi astfel de conectori pe porțiunea din față a computer-ului și alți trei conectori USB-C pe partea din spate. Trebuie menționat că aceste cinci porturi USB Type-C ar urma să fie disponibile pe modelul Mac Mini echipat cu procesorul M4 Pro. Rămâne de văzut dacă modelele de bază, care vor folosi M4 non-Pro, vor oferi același număr generos de conectori USB Type-C.

Pe lângă conectorii USB-C, noul Mac Mini ar trebui să beneficieze de un port Ethernet, pentru a fi conectat la Internet prin cablu, unul HDMI, pentru ieșirea video, și un jack audio de 3,5mm. De asemenea, sursa de alimentare a noului Mac Mini cu M4 ar trebui să fie inclusă în carcasa produsului.

Sursa: 9to5 Mac.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult