BenQ W1400 – videoproiector Full HD 3D pentru acasă

10.08.2014
BenQ W1400 - videoproiector Full HD 3D pentru acasă
Instalare şi funcţiile oferite

Instalare şi funcţiile oferite

Instalarea videoproiectorului constă în ataşarea cablului video şi cel de alimentare, urmând ca după apăsarea butonului Power să acţionăm reglajele manuale din dreptul obiectivului pentru alegerea diagonalei de proiecţie şi ajustarea focalizării. Opţional, putem muta imaginea proiectată mai sus sau mai jos acţionând reglajul Lens Shift ascuns în compartimentul special prevăzut în spatele grupului de lentile, respectiv deşurubând picioruşele de susţinere de sub carcasă.

BenQ W1400 -  văzut din lateral

În ultimă instanţă, putem corecta diferenţele de geometrie a imaginii folosind reglajele Keystone incluse în secţiunea Display a meniului principal. Practic, ajustările în meniul Keystone sunt de evitat, sistemul de corecţie pur digital funcţionând cu preţul diminuării rezoluţiei native disponibilă pentru afişare.

Folosit la setările implicite, cu lampa de proiecţie la putere maximă, videoproiectorul impresionează prim luminozitatea foarte ridicată, chiar prea ridicată dacă ne raportăm la condiţiile unei săli de cinema. Preţul plătit este însă zgomotul generat de ventilator, suficient de puternic cât să deranjeze la vizionarea de filme. Rezolvăm acest impediment comutând sursa de lumină în modul Economic, moment când ar trebui să tragem draperiile şi să oprim sursele de lumină ambientală din încăpere. Rezultatul este o imagine cu luminozitate potrivită şi nivel de negru mulţumitor.

Chiar dacă numărul mare de reglaje pare intimidant pentru cei neiniţiaţi, sistemul de meniuri cu design tipic produselor BenQ este uşor de învăţat, pentru ca mai târziu să putem face în timp record modificările dorite. De mare ajutor este şi telecomanda cu taste iluminate, care include butoane dedicate pentru acces direct la principalele funcţii din meniuri.

BenQ W1400 -  văzut din spate

Continuând cu reglarea calităţii imaginii, opţiunea Preset Mode din meniu ne permite să facem ajustări rapide în funcţie de conţinutul redat: Standard pentru lucrul cu tabele şi elemente grafice, Dynamic pentru vizionarea meciurilor de fotbal şi competiţii sportive, respectiv profilul Cinema pentru vizionarea de filme.

Opţional, utilizatorii avansaţi pot ajusta reglajele individuale disponibile mai jos în meniu, modificările fiind salvate în preset-ul configurabil deja selectat (User 1, User 2 sau User 3). Pentru maximizarea ratei de contrast nativ recomand păstrarea opţiunii Contrast la valoarea 50 (setarea implicită), respectiv schimbarea opţiunii Colour Temperature pe Lamp Native.

Cum funcţionează sistemul Frame Interpolation

Dacă se doreşte reducerea efectului de sacadare (recomandat pentru vizionarea de transmisiuni sportive) puteţi activa opţiunea Frame Interpolation în modul Low (setările Medium şi High pot induce artefacte vizuale deranjante). Pentru un plus de culoare la vizionarea meciurilor de fotbal sau filme de animaţie putem activa şi opţiunea BrilliantColour, rezultatul fiind o imagine în culori uşor exagerate, dar plăcute privirii.

 

Părţi pozitive

Calitate bună a imaginii
Mod de funcţionare Eco
Difuzoare stereo puternice
Multiple opţiuni pentru ajustare şi calibrare a imaginii

Părţi negative

Zgomotul produs de ventilator
Latenţa de afişare ar putea deranja în sesiunile de jocuri

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult