Tastatura Bluetooth de mai jos a fost creată special de Genius pentru iPad şi alte tablete de pe piaţă. Asta nu înseamnă însă că utilizarea lui LuxePad 9000 este limitată la acest tip de terminale. Ea poate funcţiona la fel de bine cu un laptop sau cu un desktop dotat cu dongle Bluetooth. Vom vedea în continuare cum se comportă şi dacă poate înlocui o tastatură obişnuită a unui PC.
Tastatura Genius LuxePad 9000 este construită integral din plastic. Din fericire, nu este un plastic cu aspect ieftin. Carcasa este destul de rigidă, iar îmbinările sunt decent realizate. Pe margini se pot observa mici interstiţii între plasticul lucios de deasupra şi cel mat de jos, însă nu sunt vizibile direct şi pot fi ignorate. Tastele sunt din plastic mat, au o cursă acecptabilă şi foarte puţin joc lateral. Ele nu sunt foarte spaţiate, în comparaţie cu o tastatură de la un ultra-portabil. Tastarea rapidă este posibilă, însă trebuie să fii atent ca să nu atingi uşor unul din butoanele alăturate.
Designul tastaturii LuxePad 9000 este inspirat de perifericul wireless oferit de Apple. Difereneţele calitate sunt evidente, dar şi preţul este proporţional mai mic. Alimentarea se face cu ajutorul unei perechi de baterii AAA. Pe faţa inferioară găsim un comutator pentru pornit/oprit, un buton pentru iniţierea conexiunii şi un LED de stare. Tastatura are aderenţă bună pe aproape orice suprafaţă, fiind dotată cu cinci picioruşe din cauciuc moale.
Fiind un periferic construit special pentru produsele Apple, acesta vine cu două butoane Command. Pe o tabletă, tastele de pe rândul superior au funcţii multimedia. Pe un PC pot fi disponibile şi funcţiile F1-F8, prin apăsarea suplimentară a tastei Fn. Tot pe PC s-ar putea simţi lipsa tastelor Home, End, Page Up şi Page Down, însă tastatura nu se adresează în primul rând acestor dispozitive. Tastele direcţionale verticale sunt cam mici, dar este o decizie de design de înţeles.
Conform specificaţiilor, tastatura Genius LuxePad 9000 va funcţiona până la o distanţă de 10 m. Testată cu ajutorul unui laptop, tastatura a funcţionat la aproape 10 m distanţă, cu rază directă. Nu sunt sigur că cineva ar putea lucra de la o asemenea distanţă. Cât despre autonomie, nu am avut timp să consumăm bateriile alcaline incluse în pachet, iar producătorul nu oferă o cifră pe site-ul oficial.
Tastatura Genius LuxePad 9000 este disponibilă în România la un preţ de aproximativ 130 lei.
Dacă tastarea pe ecranul tabletei vă nemulţumeşte, Genius LuxePad 9000 este o soluţie foarte atractivă. Este semnificativ mai ieftină decât alte modele similare de pe piaţă şi oferă construcţie mai mult decât decentă. Tastele au dimensiuni bune şi apăsarea este plăcută şi precisă. În plus, tastatura poate funcţiona foarte bine şi pe un PC dotat cu modul Bluetooth.
construcţie cel puţin decentă
funcţionează bine şi pe PC
taste plăcute la apăsare
distanţa dintre taste este puţin cam mică