Deşi este abia primul produs Logitech bazat pe sistemul de taste mecanice Romer-G, compania pare să fi făcut o treabă foarte bună. Butoanele nu sunt deloc greu de apăsat, însă oferă destulă rezistenţă şi o senzaţie satisfăcătoare atunci când ajung la capătul cursei. De asemenea, spre diferenţă de alte soluţii, butoanele Romer-G nu sunt deloc zgomotoase. Acest aspect poate fi un avantaj sau un dezavantaj, în funcţie de preferineţele fiecăruia. Fiind garantate pentru 70 de milioane de apăsări, Logitech fi creat un sistem mecanic rezistent şi performant.
Logitech a integrat în fiecare buton câte un LED RGB care poate fi controlat individual. Fiecare dintre acestea pot lumina în 16,8 milioane de nuanţe diferite, utilizatorul are astfel libertate deplină pentru a-şi personaliza culorile tastaturii după bunul plac. Acest lucru se realizează prin intermediul aplicaţiei de PC de la Logitech şi oferă mai multe moduri de iluminare. De exemplu, modul Freestyle implică selectarea manuală a tastelor şi a culorilor, fie prin simple click-uri, fie prin trasarea unui dreptunghi cu mouse-ul pentru a selecta mai multe butoane odata.
Modul Zones vine cu mai multe zone predefinite, fiecare luminate în culori diferite. Ai libertatea de a seta noi zone în noi culori, de a edita zonele deja existente sau de a adăuga şi şterge din câmpurile implicite. Setarea culorilor este foarte simplă, implicând selectarea ei din color picker, setarea intensităţii sau luminozităţii şi apăsarea pe câmpul dorit pentru a fi iluminat.
În modul Commands, software-ul Logitech detectează jocurile video instalate şi iluminează toate tastele care sunt folosite în fiecare joc în parte. Poţi astfel să vizualizezi mult mai uşor care sunt butoanele care sunt utilizate şi poţi să te concentrezi doar pe partea de tastatură iluminată. Desigur, profilele realizate de utilizatori pot fi de asemenea selectate din Commands, iar culorile pot fi personalizate fără probleme.
În cele din urmă există şi modul Effects, care este mai degrabă o demonstraţie a capabilităţilor tastaturii. De aici există mai multe setări accesibile dintr-un meniu drop-down. Există Breathing, care oferă un efect de pulsare a iluminării într-o culoare dorită, Star Effect, care iluminează la întâmplare mai multe taste pentru a oferi senzaţia unui cer plin cu stele, Color Cycle, care va trece toate tastele în acelaşi timp de la o culoare la alta, cât şi Color Wave care afişează pe suprafaţa tastelor un adevărat curcubeu tot timpul în mişcare. În cele din urmă funcţia Key Press stinge toate luminile şi păstrează doar lumina celor mai recent acţionate taste pornită pentru câteva secunde.
O altă funcţie foarte interesantă din cadrul Logitech Gaming Software este Key Press Heatmap. Această funcţie poate fi pornită înainte de pornirea unui joc sau înainte de începerea redactării unui text şi la final va oferi statistici despre modul în care tastatura a fost utilizată. Software-ul marchează atât pe ecran cât şi direct pe tastatură cele mai utilizate taste. Cele mai des întâlnite sunt afişate în culori aprinse, iar cele mai puţin frecventate în culori reci. Poate fi afişat şi un centru de greutate pentru acestea şi sunt afişate statistici precum numărul de taste apăsate pe minut.
G910 Orion Spark este probabil cea mai interesantă tastatură pe care am avut plăcerea să testăm la Go4it. Pe lângă faptul că oferă o alternativă capabilă la celebrele taste mecanice de la Cherry, aceasta oferă şi un sistem de iluminare cum rar întâlneşti, funcţii de gaming avansate şi integrarea cu o aplicaţie mobilă, renunţând la ideea unui display integrat asemeni predecesorului G19s. Cu greu poţi găsi aspecte negative pentru G910 la nivel tehnic, probabil cel mai mare dezavantaj al său fiind preţul. La 800 lei, probabil că doar cei mai pasionaţi vor alege să investească într-o asemenea tastatură, fiind încă un preţ restrictiv pentru consumatorul re rând.