Razer, o companie cunoscută în principal pentru perifericele sale orientate către PC gameri, are obiceiul să prezinte concepte interesante la CES aproape în fiecare an. Deşi nu toate prototipurile Razer din trecut au devenit produse finite, dispozitivele prezentate la CES 2015 sunt deja programate pentru lansare în cursul acestui an. Compania a anunţat un headset pentru realitate virtuală, un dispozitiv cu Android TV cu periferice de gaming şi o nouă variantă de fitness band din gama Nabu.
De departe cel mai interesant este headset-ul VR intitulat momentan OSVR (Open Source Virtual Reality). Acesta va fi lansat într-o variantă „Hacker Dev Kit” cândva în 2015. Acesta se va livra cu un preţ de 199 de dolari, cu 150 de dolari mai mic decât ceea ce Oculus VR oferă în acest moment. Partea cea mai bună este faptul că OSVR este compatibil cu dev kit-ul Oculus Rift, deci cei care optează să dezvolte software VR pe soluţia Razer vor avea garanţia că acesta va funcţiona şi pe Oculus.
Deşi display-ul de pe OSVR oferă aceeaşi rezoluţie ca cel al competitorului principal (1920 x 1080 pixeli), acesta rulează la 60 Hz, fapt care poate duce la mai multe instanţe în care utilizatorii pot să ameţească. Există şi un avantaj însă. Razer oferă posibilitatea de modificare a dispozitivului, display-ul fiind prins în cinci şuruburi uşor de desfăcut. Mai mult, Razer a lucrat alături de companii precum Sixense şi Leap Motion pentru a putea adăuga alte accesorii pe OSVR pentru îmbogăţirea experienţei cu ajutorul unor noi senzori.
Cel de-al doilea produs Razer prezentat la CES 2015 este Forge TV, o cutie bazată pe Android TV axată în special pe gaming, care costă doar 99 de dolari. Specificaţiile tehnice dezvăluie un dispozitiv bazat pe SoC-ul Snapdragon 805 de la Qualcomm, care dispune de 2 GB de memorie RAM, 16 GB de spaţiu de stocare, port ethernet gigabit, Bluetooth 4.1 şi suport pentru WiFi 802.11ac. Pe lângă posibilitatea de a rula sofware de Android pe televizor, Forge TV oferă şi posibilitatea de a juca titluri de pe un PC prin tehnologia proprietară de streaming Cortex. Controlul se face cu ajutorul unor noi periferice precum gamepad-ul Serval, compatibil şi cu telefoane mobile (care include în pachet şi un clip pentru ataşarea acestora) şi combinaţia de mouse şi tastatură pentru canapea Turret.
În timp ce Serval este un simplu gamepad asemănător cu cel de Xbox 360 care dispune de butoane specifice platformei Android (back şi home), Turret este o combinaţie de periferice mai specială. Aceasta oferă o tastatură completă, un mouse Orochi modificat şi un mousepad care se poate plia, alături de un stand pentru birou. Mousepad-ul este magnetic şi poate să ţină mouse-ul lipit în majoritatea situaţiilor, fără să incomodeze utilizarea lui. Serval va veni la un preţ de 80 de dolari, în timp ce combo-ul Turret va costa 130 de dolari.
Cel din urmă dispozitiv prezentat la CES de către Razer este un mic fitness band intitulat Nabu X. Acesta este cel de-al doilea astfel de dispozitiv realizat de companie, însă şi ce mai ieftin. La 50 de dolari, acesta renunţă la display-ul OLED al predecesorului său şi optează pentru trei LED-uri. Iniţial, Nabu X va fi comercializat la numai 20 de dolari pentru comunitatea Razer Insiders.
OSVR este programat să ajungă pe piaţă înainte de luna iunie a acestui an, Forge TV va apărea în primul trimestru al acestui an alături de gamepad-ul Serval, iar Turret va veni în cel de-al doilea trimestru. Nabu X însă va fi disponibil pentru Razer Insiders de pe 13 ianuarie, urmând să ajungă în magazinele de profil mai târziu.