Un nou controller Steam este la orizont și nu este făcut de Valve

Un nou controller Steam este la orizont și nu este făcut de Valve
Foto: Hori

La aproape cinci ani după ce Valve a întrerupt producția experimentalului Steam Controller, un nou controller Steam oficial licențiat este pe cale să fie lansat.

Noul controller Steam este produs de Hori și, cel puțin pentru moment, va fi disponibil doar în Japonia.

Numit Wireless Horipad pentru Steam, acest controler destinat PC-ului are butoanele de meniu asemănătoare cu cele de pe Steam Deck și senzori tactili similari deasupra joystickurilor pentru a activa controlul giroscopic. De asemenea, suportă conexiuni wireless, prin Bluetooth, și prin cablu USB-C, precum și o mulțime de opțiuni de personalizare folosind software-ul Hori.

Cu toate acestea, deși are multe în comun cu Steam Deck, nu este un Steam Controller 2: îi lipsesc funcția de vibrație, un set complet de patru butoane spate și trackpadurile caracteristice ale handheldului.

Va ajunge noul controller Steam și în restul lumii?

Noul controler va fi lansat în Japonia pe 31 octombrie în patru culori (negru, alb, galben neon și violet), la prețul de circa 50 de dolari.

Încă nu există informații despre disponibilitatea acestui nou controler Steam în SUA sau în alte regiuni, dar Wireless Horipad seamănă foarte mult cu Horipad Pro cu fir, care este deja disponibil pentru consolele Xbox. Însă versiunea wireless Horipad pare să ofere mult mai multe. În primul rând, controllerul este cu adevărat wireless, deși limitat la Bluetooth, care este de obicei mai puțin fiabil decât un dongle wireless USB.

Versiunea pentru Steam are și patru butoane programabile, deși, spre deosebire de Steam Deck, doar două sunt pe partea din spate, celelalte două sunt pe partea din față, direct sub D-pad și pe joystickul drept, notează The Verge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult