Iriver Spinn, un player multimedia cu mult stil

21.11.2008
Iriver Spinn, un player multimedia cu mult stil
Video şi altele

Video cu probleme

Partea video este călcâiul lui Ahile. Deşi, teoretic, Spinn poate reda o gamă largă de formate, în practică apar probleme. Nu te gândi să vezi pe el filmele pe care le vezi fără probleme pe calculator. Dacă pui pe el un film normal, în format MPEG-4 (cel mai răspândit), ţi-l va reda dar cu mari dificultăţi. Fie se va mişca în reluare, fie nu va avea sunet, fie sunetul nu va fi sincronizat cu imaginea. Este evident faptul că Spinn nu face faţă puterii de calcul necesare redării filmelor. Însă nu trebuie să disperi, poţi să-ţi vezi filmele pe el. Condiţia este să foloseşte programul de pe CD, Iriver Plus 3, pentru copierea filmelor pe player. Asta pentru că aplicaţia va face automat conversia într-un forma video care va fi rulat fără probleme. Adică WMV.

Când intri în aplicaţia Video eşti întâmpinat de o interfaţă gen Media Center. În stânga este afişată lista cu filmele disponibile, iar în dreapta, într-un chenar, preview-ul live al clipului selectat. Fereastra de redare, are butoanele de control (next, play etc.) în stânga şi bara de progres jos. După câteva secunde de redare, acestea dispar automat.

Transferul fişierelor

La capitolul transfer nu sunt multe de spus. Poţi folosi programul propriu al celor de la Iriver dacă vrei să copiezi filme şi să fii sigur că vor merge. Poţi să încerci Windows Media Player pentru o sincronizare ca la carte a melodiilor. Nici Winamp-ul nu este o alegere rea. Dar cel mai simplu este să copiezi pur şi simplu melodiile direct de pe calculator pe Spinn.

Iriver Spinn

Alte calităţi

Spinn are aceleaşi aptitudini adiţionale ca player-ele mai vechi ale celor de la Iriver. Poate citi fişiere text şi imagini. Poate afişa animaţii flash şi înregistra fie prin microfon, fie de la radio. Combinaţia touchscreen – animaţii flash este foarte interesantă. Dacă ştii să descarci jocuri flash de pe net şi le vei copia de Spinn, te vei distra de minune dimineaţa în aglomeraţia de la metrou.

Opţiuni

Iriver Spinn are câteva opţiuni interesante. Există o aşa-numită funcţie Smart Key (ţii apăsat spinner-ul mai mult de o secundă) care poate îndeplini mai multe roluri. Printre acestea rotirea ecranului, play/pauză şi înregistrare. Redarea video va rămâne în mod landscape chiar dacă optezi pentru afişarea în modul portrait. Aşa e şi normal.

Setările sunt împărţite în 6 categorii: bluetooth, dată şi oră, sunet, ecran, Advanced şi Smart Key. Există posibilitatea de a programa player-ul să se închidă automat după un anumit interval de timp. Utilizatorul mai poate configura şi funcţia butonului de Power (ca în Vista). Adică se poate alege ca apăsarea acestuia să ducă la închiderea dispozitivului sau doar la intrarea în standby a acestuia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News